Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: /usr/lib/libstdc++.so.5...MISSING

  1. #1
    johndevine is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    29
    Rep Power
    9

    Default /usr/lib/libstdc++.so.5...MISSING

    Trying a new install on FC4 and i get this error

    /usr/lib/libstdc++.so.5...MISSING

    Any clues anyone

    JD

  2. #2
    raj's Avatar
    raj
    raj is offline Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA, Canada and India
    Posts
    777
    Rep Power
    10

    Default

    Hi ..
    compat-libstdc++-33-3.2.3-47.fc4.i386.rpm has libstdc++.so.5 you looking for, i installed this RPM on FC 4 and prerequisite was met..

    http://rpmfind.net/linux/rpm2html/s...stdc%2B%2B.so.5
    Above link will give you RPM's of diff distros for libstdc++.so.5

    Raj
    i2k2systems.com

  3. #3
    johndevine is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    29
    Rep Power
    9

    Default

    Hi Raj

    Installed and working fine Is there any logging anywhere, i like to see smtp and spam logs? Cand find any in admin page

    Thanks again

    JD

  4. #4
    marcmac is offline Expert Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    13

    Default logging

    /var/log/zimbra.log has most of the application logs. Search for "amavisd" in that file for the spamassassing logs. Search for "postfix" for smtp logs.

  5. #5
    johndevine is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    29
    Rep Power
    9

    Default

    OK Thanks Marc

    A couple of other questions.....

    How often does the av update, and also spamassasin? and where can i set spam acceptance levels?

    Many Thanks

    JD

  6. #6
    marcmac is offline Expert Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    13

    Default spam and av

    Check the admin UI, mta tab for spam levels. Lower levels mean more stringent spam blocking. After you set it, the system will take a minute or two to update.

    I _think_ the clam updates default to every 2 hours - that's also controlled in the admin UI, av tab - as the number of updates per day, I think

  7. #7
    johndevine is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    29
    Rep Power
    9

    Default

    Thanks Marc

    All Done Looks pretty cool on day 1

    JD

  8. #8
    johndevine is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    29
    Rep Power
    9

    Default

    Hi Marc

    I am not convinced SA is working, it all looks fine but no score is added to any messages....how can I check?

    JD

  9. #9
    agnOstos is offline Loyal Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    96
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by johndevine
    Hi Marc

    I am not convinced SA is working, it all looks fine but no score is added to any messages....how can I check?

    JD
    John, SA doesn't have much of a database of spam initially and just moving mail to the junk folder doesn't teach SA what you consider spam *YET*. So you have to teach it with 'zmtrainsa'.

    su zimbra
    zmtrainsa [folder]

    If you have problems with an error about a lock not being created look at the following thread. I had the same issues and this fixed it. Problem with zmtrainsa

  10. #10
    johndevine is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    29
    Rep Power
    9

    Default

    Are there no default/spamassasin rules to begin with? Or am i starting with a completely clean slate? Also can i add existing rbl's anywhere?

    Many Thanks

    JD

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Xen Debian Etch libgmp3...MISSING libxml2...MISSING
    By unclecameron in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 07-29-2008, 12:37 PM
  2. Missing blobs - from id to file location?
    By stateless in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 04-23-2007, 06:15 PM
  3. NPTL missing in Debian Sarge
    By martin78 in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 02-19-2007, 11:19 PM
  4. Traslation SVN tree status
    By meikka in forum I18N/L10N - Translations
    Replies: 7
    Last Post: 02-13-2007, 11:13 AM
  5. Missing Prerequisites on Debian
    By WD_40 in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 01-16-2007, 09:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •