Results 1 to 5 of 5

Thread: Pulling my hair out - SASL Login authentication failed

  1. #1
    alloptions is offline New Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default Pulling my hair out - SASL Login authentication failed

    Okay,

    I have been working this issue for a week and I have yet to figure out what is a miss. Our test units with Outlook Express, Mac Mail work fine no issues with authentication and mail inside the network, but when I use it outside through my WM5 phone with IMAP and SMTP configuration I get SASL errors.

    I also get this with Mac client when coming in from the public internet.

    What is missing please help...

    I have check Zimbra Forums, Postfix, and SASL background.

  2. #2
    alloptions is offline New Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default

    Additional info:

    The IMAP side works it is only the SMTP outgoing mail that doesn't.. So I can get my mail and not send anything...

  3. #3
    alloptions is offline New Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default

    Further research shows me this, doesn't anybody know how this resolve this? Please let me know.

    SoapEngine - handler exception
    com.zimbra.cs.account.AccountServiceException: authentication failed for mydomain.com\username
    at com.zimbra.cs.account.AccountServiceException.AUTH _FAILED(AccountServiceException.java:87)
    at com.zimbra.cs.service.account.Auth.handle(Auth.jav a:111)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatchRequest(SoapEng ine.java:270)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:168)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:90)
    at com.zimbra.soap.SoapServlet.doPost(SoapServlet.jav a:223)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:709)
    at com.zimbra.cs.servlet.ZimbraServlet.service(Zimbra Servlet.java:162)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:802)
    at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.in ternalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:252)
    at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.do Filter(ApplicationFilterChain.java:173)
    at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invo ke(StandardWrapperValve.java:213)
    at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invo ke(StandardContextValve.java:178)
    at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke( StandardHostValve.java:126)
    at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke (ErrorReportValve.java:105)
    at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invok e(StandardEngineValve.java:107)
    at org.apache.catalina.valves.AccessLogValve.invoke(A ccessLogValve.java:541)
    at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.servic e(CoyoteAdapter.java:148)
    at org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(H ttp11Processor.java:869)
    at org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol$Http11 ConnectionHandler.processConnection(Http11BaseProt ocol.java:667)
    at org.apache.tomcat.util.net.PoolTcpEndpoint.process Socket(PoolTcpEndpoint.java:527)
    at org.apache.tomcat.util.net.LeaderFollowerWorkerThr ead.runIt(LeaderFollowerWorkerThread.java:80)
    at org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlR unnable.run(ThreadPool.java:684)
    at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)

  4. #4
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Sounds to me like you need to enable TLS/SSL on the mobile device.

  5. #5
    alloptions is offline New Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default

    Well this is where I am so far, I have it up and running with the following changes:

    added to main.cf

    smtpd_sasl_local_domain =

    added to saslaauthd.log_level: 3

    pwcheck_method: saslauthd
    mech_list: PLAIN LOGIN

    Disable TLS Authentication only, then restarted and it worked..

    I have SSL enabled on my device with IMAP no problem, testing with SMTP and all seems good, but I will see..

    I will see with chaining mech_list, etc will retain the settings.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 26
    Last Post: 04-19-2011, 09:24 AM
  2. Lotus migration
    By babou in forum Migration
    Replies: 15
    Last Post: 03-05-2007, 10:33 PM
  3. SASL LOGIN authentication failure
    By sgcowgill in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 08-11-2006, 01:55 PM
  4. Replies: 18
    Last Post: 03-20-2006, 02:22 PM
  5. SMTP SASL authentication failure
    By igeorg in forum Developers
    Replies: 5
    Last Post: 10-10-2005, 01:23 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •