Results 1 to 4 of 4

Thread: Error after installing Zimbra on Fedora 3

  1. #1
    oric is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6
    Rep Power
    9

    Default Error after installing Zimbra on Fedora 3

    Hi All,

    I have a clean installation of Fedora 3.
    I've just installed the Zimbra product (Open Source).

    When doing:
    su - zimbra
    zmcontrol status

    I am getting the following error:
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException localhost.localdomain:389)

    Any idea?

    Thanks, Ori


    Any idea?

  2. #2
    KevinH's Avatar
    KevinH is offline Expert Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    18

    Default

    yum update

    My guess is your system is not updated.

  3. #3
    Jeremy Pearson is offline Starter Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    1
    Rep Power
    9

    Default Yum Update fixed the problem

    I had the same problem with Fedora 3, and "yum update" fixed this for me.

    To get "yum update" to work I had to :

    1) Set the GPG key for the rpm program (see yum documentation on fedora.redhat.com). This is done with the following command:

    rpm --import /usr/share/rhn/RPM-GPG-KEY-fedora

    2) Set the "http_proxy" environment variable for our proxy server (also in yum documentation). This is done with:

    http_proxy="http://serverort"
    export http_proxy

    (note that the shell looses this setting when you log out)

  4. #4
    oric is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6
    Rep Power
    9

    Default

    Thanks, indeed "yum update" solved the problem.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. QUE Failure
    By tbullock in forum Administrators
    Replies: 31
    Last Post: 07-30-2008, 12:17 PM
  2. Zimbra Install Problem - getDirectContext
    By bsimzer in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 07-19-2007, 10:12 AM
  3. 4.5 Upgrade failure
    By brained in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 03-03-2007, 03:30 PM
  4. Replies: 8
    Last Post: 02-27-2007, 04:10 AM
  5. Seeming variety of problems on suse-9.1
    By Crexis in forum Installation
    Replies: 52
    Last Post: 03-04-2006, 12:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •