Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: zmcontrol status

  1. #1
    jptech is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    62
    Rep Power
    8

    Default zmcontrol status

    zmcontrol status
    Cannot determine services - exiting

    I just did a fresh install but the services don't appear to be starting

  2. #2
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    LDAP isn't starting.
    Try
    su - zimbra
    ldap start

    what do you get?

  3. #3
    jptech is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    62
    Rep Power
    8

    Default ldap start

    slapd already running: pid 7327

  4. #4
    jptech is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    62
    Rep Power
    8

    Default log file

    Mar 28 20:18:58 server clamd[6500]: Exiting (clean)
    Mar 28 20:18:58 server clamd[6500]: --- Stopped at Wed Mar 28 20:18:58 2007
    Mar 29 00:20:01 server postfix/postqueue[8163]: warning: My hostname server is not a fully qualified name - set myhostname or mydomain in /opt/zimbra/postfix-2.2.9/conf/main.cf
    Mar 29 00:20:01 server postfix/postqueue[8163]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
    Mar 28 20:20:01 server zimbramon[8150]: 8150:info: 2007-03-28 20:20:01, DISK: server.mydomain.com: dev: /dev/sda4, mp: /, tot: 72509, avail: 62912
    Mar 28 20:20:01 server zimbramon[8150]: 8150:info: 2007-03-28 20:20:01, DISK: server.mydomain.com: dev: /dev/sdb1, mp: /data, tot: 309055, avail: 281651
    Mar 28 20:20:02 server zimbramon[8145]: 8145:info: 2007-03-28 20:20:01, QUEUE: 0 0
    Mar 28 20:20:03 server zimbramon[8152]: 8152:info: 2007-03-28 20:20:01, STATUS: : Cannot: determine
    Mar 28 20:22:02 server zimbramon[8237]: 8237:info: 2007-03-28 20:22:01, STATUS: : Cannot: determine
    Mar 28 20:24:03 server zimbramon[8274]: 8274:info: 2007-03-28 20:24:01, STATUS: : Cannot: determine
    Mar 28 20:26:03 server zimbramon[8311]: 8311:info: 2007-03-28 20:26:01, STATUS: : Cannot: determine
    Mar 28 20:26:30 server sshd[8347]: Accepted publickey for root from 192.168.0.188 port 3862 ssh2
    Mar 28 20:26:36 server su: (to zimbra) root on /dev/pts/0




    I can't figure out how to re-configure it once the install finishes.

    and the postfix cf file is empty

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,568
    Rep Power
    57

    Default

    Is this a new install or an upgrade? Do you have correct DNS A & MX records for you server?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    jptech is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    62
    Rep Power
    8

    Default

    this is a new install.

    the server is a slave DNS
    I have not setup the records yet.

    why should that matter?

  7. #7
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,568
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by jptech View Post
    why should that matter?
    Well, we need to have correct records to find the server and deliver mail - it's mentioned in the documentation.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    jptech is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    62
    Rep Power
    8

    Default we who?

    I need to be able to login to the administration interface and setup users before I can deploy the server. the server is being delivered on friday, and I need it to work before it's in place. otherwise, installing zimbra was a huge waste of my time. setting up the DNS entries is trivial and should not be a requirement for basic administration/operation of the stack. At this point, this is my first experience with zimbra, and if I can't get this resolved by friday, it will be my last.

    when I start zimbra, the only visual feedback I get is that ldap is starting:
    zimbra@server:~> zmcontrol stop
    Host server.mydomain.com
    Stopping mta...Done
    Stopping spell...Done
    Stopping snmp...Done
    Stopping antivirus...Done
    Stopping antispam...Done
    Stopping imapproxy...Done
    Stopping mailbox...Done
    Stopping logger...Done
    Stopping ldap...Done
    zimbra@server:~> zmcontrol start
    Host server.mydomain.com
    Starting ldap...Done.


    why doesn't it restart the mta or any other of the services?

    Mar 29 10:57:00 server zimbramon[14466]: 14466:info: Starting services
    Mar 29 10:57:00 server sudo: zimbra : TTY=pts/0 ; PWD=/opt/zimbra ; USER=root ; COMMAND=/opt/zimbra/openldap/libexec/slapd -l LOCAL0 -4 -u zimbra -h ldap://server.avrusmortgage.com:389 -f /opt/zimbra/conf/slapd.conf
    Mar 29 10:57:00 server slapd[14501]: @(#) $OpenLDAP: slapd 2.3.34 (Mar 14 2007 12:57:15) $ build@build-suse10:/home/build/p4/main/ThirdParty/openldap/openldap-2.3.34/servers/slapd
    Mar 29 10:57:00 server slapd[14502]: slapd starting
    Mar 29 10:58:02 server zimbramon[14523]: 14523:info: 2007-03-29 10:58:01, STATUS: : Cannot: determine
    Mar 29 15:00:01 server postfix/postqueue[14620]: warning: My hostname server is not a fully qualified name - set myhostname or mydomain in /opt/zimbra/postfix-2.2.9/conf/main.cf
    Mar 29 15:00:01 server postfix/postqueue[14620]: fatal: Connect to the Postfix showq service: Permission denied
    Mar 29 11:00:02 server zimbramon[14603]: 14603:info: 2007-03-29 11:00:01, DISK: server.mydomain.com: dev: /dev/sda4, mp: /, tot: 72509, avail: 62924
    Mar 29 11:00:02 server zimbramon[14603]: 14603:info: 2007-03-29 11:00:01, DISK: server.mycomain.com: dev: /dev/sdb1, mp: /data, tot: 309055, avail: 281285
    Mar 29 11:00:02 server zimbramon[14600]: 14600:info: 2007-03-29 11:00:01, QUEUE: 0 0
    Mar 29 11:00:03 server zimbramon[14605]: 14605:info: 2007-03-29 11:00:02, STATUS: : Cannot: determine
    Mar 29 11:02:03 server zimbramon[14714]: 14714:info: 2007-03-29 11:02:02, STATUS: : Cannot: determine
    Attached Files Attached Files

  9. #9
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,568
    Rep Power
    57

    Default

    The 'we' in this case is postfix and the LDAP, without correct DNS records (including the /etc/hosts file) you'll be going nowhere.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  10. #10
    jptech is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    62
    Rep Power
    8

    Default

    will zimbra work behind a firewall?

    or behind nat? in the same way as a normal mta would work?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. mysql.server is not running
    By Oswald-Kolle in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 05-01-2007, 08:28 AM
  2. Tomcat, Java VM Problems - RAM related? Help
    By Mo_Hong in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 03-28-2007, 02:00 PM
  3. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM
  4. Tomcat hanging
    By Morg0 in forum Administrators
    Replies: 42
    Last Post: 04-19-2006, 08:06 PM
  5. mta and mailbox die
    By Morg0 in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-20-2006, 04:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •