Results 1 to 9 of 9

Thread: Problem - Queue report unavailable - mail system is down

  1. #1
    ptithomme is offline Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Strasbourg - France
    Posts
    12
    Rep Power
    8

    Default Problem - Queue report unavailable - mail system is down

    Hello,
    I have a problem on the starting of zimbra, MTA service don't start.
    In the log file, i have the error :
    Feb 26 18:38:04 garcia zmtomcatmgr[6682]: status requested
    Feb 26 18:38:04 garcia zmtomcatmgr[6682]: status OK
    Feb 26 17:38:04 garcia postfix/postqueue[6696]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    Feb 26 18:38:05 garcia zimbramon[6512]: 6512:info: 2007-02-26 18:38:01, STATUS: garcia.boulevard.fr: antispam: Running
    Feb 26 18:38:05 garcia zimbramon[6512]: 6512:info: 2007-02-26 18:38:01, STATUS: garcia.boulevard.fr: antivirus: Running
    Feb 26 18:38:05 garcia zimbramon[6512]: 6512:info: 2007-02-26 18:38:01, STATUS: garcia.boulevard.fr: ldap: Running
    Feb 26 18:38:05 garcia zimbramon[6512]: 6512:info: 2007-02-26 18:38:01, STATUS: garcia.boulevard.fr: logger: Running
    Feb 26 18:38:05 garcia zimbramon[6512]: 6512:info: 2007-02-26 18:38:01, STATUS: garcia.boulevard.fr: mailbox: Running
    Feb 26 18:38:05 garcia zimbramon[6512]: 6512:info: 2007-02-26 18:38:01, STATUS: garcia.boulevard.fr: mta: Stopped
    Feb 26 18:38:05 garcia zimbramon[6512]: 6512:info: 2007-02-26 18:38:01, STATUS: garcia.boulevard.fr: snmp: Running
    Feb 26 18:38:05 garcia zimbramon[6512]: 6512:info: 2007-02-26 18:38:01, STATUS: garcia.boulevard.fr: spell: Running
    Feb 26 17:40:01 garcia postfix/postqueue[6972]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    Feb 26 18:40:02 garcia zimbramon[6957]: 6957:info: 2007-02-26 18:40:01, DISK: garcia.boulevard.fr: dev: /dev/mapper/VolGroup00-LogVol00, mp: /, tot: 269122, avail: 250338
    Feb 26 18:40:02 garcia zimbramon[6957]: 6957:info: 2007-02-26 18:40:01, DISK: garcia.boulevard.fr: dev: /dev/sda1, mp: /boot, tot: 99, avail: 84
    Feb 26 18:40:02 garcia zimbramon[6952]: 6952:info: 2007-02-26 18:40:01, QUEUE: 0 0

    I also do : "zmcontrol status", and no informations appears. After two minutes I have also a Kernel Panic...
    Can somebody help me ?

    Thanks

    Seb

  2. #2
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    What OS are you on?

  3. #3
    ptithomme is offline Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Strasbourg - France
    Posts
    12
    Rep Power
    8

    Default

    Fedora Core 5

  4. #4
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    How much RAM do you have?
    Can you run a zmdumpenv and post it here?
    -john

  5. #5
    ptithomme is offline Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Strasbourg - France
    Posts
    12
    Rep Power
    8

    Default

    [removed for security]
    Last edited by jholder; 02-26-2007 at 10:49 AM.

  6. #6
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Can you try to upgrade to 4.5.2 and see if that fixes your issue?

    -john

  7. #7
    ptithomme is offline Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Strasbourg - France
    Posts
    12
    Rep Power
    8

    Default

    yes i will try tomorrow to update to 4.5.2 and i will you say if it's work !
    (for information, zimbra works good after the installation, and today i reboot server and after that mta doesn't launch and i have also the problem)

  8. #8
    ptithomme is offline Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Strasbourg - France
    Posts
    12
    Rep Power
    8

    Default

    I also update to zimbra 4.5.2.
    I also try to views the status of Zimbra by doing a : zmcontrol status and the same thing as tomorrow : MTA service don't start and Kernel Panic...
    Last edited by ptithomme; 02-27-2007 at 03:50 AM.

  9. #9
    ptithomme is offline Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Strasbourg - France
    Posts
    12
    Rep Power
    8

    Default

    Now i have resolve the problem of MTA service.
    But all the Zimbra commands like zmcontrol status, zmcontrol stop, zmcontrol start, zmhostname returns nothing when i am in zimbra user...
    And in root user commands works fine

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 01:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  4. fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    By zzzzsg in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 08-24-2006, 02:31 AM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •