Results 1 to 6 of 6

Thread: DNS - Bind Error

  1. #1
    SwiftNetworks is offline New Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Australia - Adelaide
    Posts
    3
    Rep Power
    8

    Question DNS - Bind Error

    I've finally got Zimbra installed ok, with help from you here on the forums, thanks greatly

    I've got zcs-4.5.1 GA open source running on SUSE 10.1

    My error occurs when I'm setting up the split DNS, I try to start named and get this message

    starting named server BIND /etc/named.conf:21 change directory to '/var/named' failed: file not found

    I've followed the directions in the Wiki.

    I'm hoping thins is something simple, does anyone have any ideas

  2. #2
    tbovingdon is offline Special Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    151
    Rep Power
    8

    Default

    Are you running openSuse or SLES 10 (enterprise)

    If you are running enterprise zimbra WILL NOT work! (i speak from experiance)

    did you manually edit the dns files or did you use yast?

  3. #3
    SwiftNetworks is offline New Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Australia - Adelaide
    Posts
    3
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by tbovingdon View Post
    Are you running openSuse or SLES 10 (enterprise)

    If you are running enterprise zimbra WILL NOT work! (i speak from experiance)

    did you manually edit the dns files or did you use yast?


    To be honest, I'm not sure about the version of SUSE
    I got it from an issue of APC Magazine, just said Suse 10.1?

    I edited the files myself, in gedit, as from experience, YAST doesn't always seem to work with network stuff (samba - had to do it manually to )

    Is it really that bad with enterprise? Which distro did you change to?

    Whats the easiest way to check the suse version?

    Thanks

    Michael

  4. #4
    tbovingdon is offline Special Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    151
    Rep Power
    8

    Default

    Enterprise 10 is not supported. for a reason. SLES 9 was a joke to install.(THANKS ZIMBRA!!!!) Other than a minor issue, I had the server up and running in under an hour.

    It has been my experience that when you edit DNS files it is imperative you match all tab stops and spaces. most fileds are tab separated. I had no issues using yast to setup my split dns.

    Code:
    cat /proc/version
    will give you a "Version" not exactly what you'd expect though!

  5. #5
    SwiftNetworks is offline New Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Australia - Adelaide
    Posts
    3
    Rep Power
    8

    Default

    Thanks

    Maybe I'll give it a try with YAST

    Do you mean a joke - easy , or a joke - forget it ?

    I really want to try this to see if it's worth pushing, what distro did you install it on in less than an hour?

    Thanks again

    Michael

  6. #6
    tbovingdon is offline Special Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    151
    Rep Power
    8

    Default

    joke as in easy

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Last Post: 01-24-2013, 03:44 PM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. M3 problem with shares
    By titangears in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2006, 01:01 PM
  4. Replies: 14
    Last Post: 12-22-2005, 04:59 PM
  5. Building native libraries on MacOS X
    By ajmas in forum Developers
    Replies: 3
    Last Post: 10-14-2005, 11:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •