Results 1 to 6 of 6

Thread: CENT OS Apply Config

  1. #1
    sambino is offline New Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default CENT OS Apply Config

    Hello
    Im a newbee. Im currently tryining to install on CENTOS, ive got as far as the main menu and have set the admin password. Pressed r to get badck to main menu saved the config when I select quit it says quit without applying changes ?, how do I apply the changes there is no option for this. Do i just quit and it applies ?
    Last edited by sambino; 02-10-2007 at 03:13 AM.

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Welcome to the forums.

    Yes, just quit and they get applied and the install should complete.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    sambino is offline New Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default Services wont start

    Ive quit the menu system and done su - zimbra
    xmcontrol status and I now get cannot determine services - exiting, is there a problem with my config ?

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Yes, there's something else wrong. Have a look through the install log and see what it is. I presume you read the Quick Start Guide about the /etc/hosts file & DNS A & MX records being needed?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    sambino is offline New Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default A Records

    I have mx record set up for @domain.com hostname is xmail.domain.com and there is a A record setup for this but when I go to install it does not like it and tells me there is a dns error and cannot resolve mx record. Do I also need to set up an mx record on xmail.domain.com ?
    My install log tells me this
    Preparing packages for installation...
    zimbra-core-4.5.0_GA_612.RHEL4-20070115193052
    mkdir: cannot create directory `/opt/zimbra/.ssh': File exists
    Loading classes to share ... done.
    Rewriting and unlinking classes ... done.
    Calculating hash values for String objects .. done.
    Calculating fingerprints ... done.
    Removing unshareable information ... done.
    Moving most read-only objects to shared space at 0x90be0000 ... done.
    Moving common symbols to shared space at 0x90f5c4f0 ... done.
    Moving remaining symbols to shared space at 0x91088280 ... done.
    Moving string char arrays to shared space at 0x91088d10 ... done.
    Moving additional symbols to shared space at 0x9110a7b8 ... done.
    Read-only space ends at 0x9115eaf8, 5761784 bytes.
    Moving read-write objects to shared space at 0x913e0000 ... done.
    Moving String objects to shared space at 0x91969c50 ... done.
    Read-write space ends at 0x919a9d78, 6069624 bytes.
    Updating references to shared objects ... done.

    Preparing packages for installation...
    zimbra-ldap-4.5.0_GA_612.RHEL4-20070115193052
    Preparing packages for installation...
    zimbra-logger-4.5.0_GA_612.RHEL4-20070115193052
    Preparing packages for installation...
    zimbra-mta-4.5.0_GA_612.RHEL4-20070115193052
    umount2: No such file or directory
    umount: /opt/zimbra/amavisd/tmp: not found
    mv: cannot stat `/opt/zimbra/amavisd': No such file or directory
    chown: cannot access `/opt/zimbra/perdition-1.17': No such file or directory
    chown: cannot access `/opt/zimbra/apache-tomcat-*': No such file or directory
    Preparing packages for installation...
    zimbra-snmp-4.5.0_GA_612.RHEL4-20070115193052
    Preparing packages for installation...
    zimbra-store-4.5.0_GA_612.RHEL4-20070115193052
    Preparing packages for installation...
    zimbra-apache-4.5.0_GA_612.RHEL4-20070115193052
    Preparing packages for installation...
    zimbra-spell-4.5.0_GA_612.RHEL4-20070115193052
    Last edited by sambino; 02-10-2007 at 10:50 AM.

  6. #6
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    You should have an MX records for the server not the @domain.com, so it needs to be for xmail.domain.com - search the forums for 'DNS in a Nutshell' for details. You can check the changes you make here.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 13
    Last Post: 05-15-2007, 06:41 AM
  2. Zimbra not listening on port 7071
    By carllerche in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 04-03-2007, 09:23 PM
  3. How to apply old config file in /opt/zimbra?
    By nfear24 in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 03-30-2007, 12:25 PM
  4. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 07:38 PM
  5. M2 -> M3 upgrade
    By gutzeit in forum Installation
    Replies: 26
    Last Post: 01-12-2006, 10:46 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •