Results 1 to 5 of 5

Thread: [Network Edition Trial] OS X Installation

  1. #1
    dmg's Avatar
    dmg
    dmg is offline Active Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Los Angeles
    Posts
    37
    Rep Power
    8

    Default [Network Edition Trial] OS X Installation

    I have downloaded and installed the OS X version of Network Edition Trial. The installation went smooth. When I log into the https admin site, the admin user I configured is not allowing me to log in.

    After some forum reading, I executed this command to change the password;

    mail:~ zimbra$ zmprov setpassword admin@mail.domain.com mypassword
    ERROR: account.NO_SUCH_ACCOUNT (no such account: admin@mail.domain.com)


    Here is the info for my server:

    Store configuration

    1) Status: Enabled
    2) Create Admin User: yes
    3) Admin user to create: admin@mail.domain.com
    4) Admin Password set


    Any advice is greatly appreciated!

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,499
    Rep Power
    56

    Default

    Did you try creating another admin account with the instructions in the wiki?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    dmg's Avatar
    dmg
    dmg is offline Active Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Los Angeles
    Posts
    37
    Rep Power
    8

    Default

    Hi Bill,

    The command from the wiki worked for me.

    For some reason, when I used the /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl command to config the admin account and spam training information, the info doesn't seem to save.

    I used the save command, but when I quit this error comes up:

    Quit without applying changes? [No]

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,499
    Rep Power
    56

    Default

    I have a recollection that if you can't save those changes then LDAP isn't up for some reason. Is everything working now?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    dmg's Avatar
    dmg
    dmg is offline Active Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Los Angeles
    Posts
    37
    Rep Power
    8

    Default

    For some reason, it looks like all changes I make are not becoming active.

    Before running these commands, I stopped the Zimbra services using the zmcontrol stop command


    zimbra:~ root# /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl
    Operations logged to /tmp/zmsetup.log.28627
    Checking java version...1.5 found
    Setting defaults...Setting defaults from existing config...Done
    Disabling postfix in launchd
    No such process
    Checking for port conflicts
    Starting ldap...Done
    Setting defaults from ldap...Done

    Main menu

    1) Hostname: zimbra.domain.com
    2) Ldap master host: zimbra.domain.com
    3) Ldap port: 389
    4) Ldap password: set
    5) zimbra-ldap: Enabled
    6) zimbra-store: Enabled
    +Create Admin User: no
    +Enable automated spam training: yes
    ******* +Spam training user: UNSET
    ******* +Non-spam(Ham) training user: UNSET
    +SMTP host: zimbra.domain.com
    +Web server HTTP port: 80
    +Web server HTTPS port: 443
    +Web server mode: http
    +Enable POP/IMAP proxy: no
    +IMAP server port: 143
    +IMAP server SSL port: 993
    +POP server port: 110
    +POP server SSL port: 995
    +Use spell check server: yes
    +Spell server URL: http://zimbra.domain.com:7780/aspell.php

    7) zimbra-mta: Enabled
    8) zimbra-snmp: Enabled
    9) zimbra-logger: Enabled
    10) zimbra-spell: Enabled
    11) Enable default backup schedule: yes
    r) Start servers after configuration yes
    s) Save config to file
    x) Expand menu
    q) Quit

    Address unconfigured (**) items (? - help)



    Main menu

    1) Hostname: zimbra.domain.com
    2) Ldap master host: zimbra.domain.com
    3) Ldap port: 389
    4) Ldap password: set
    5) zimbra-ldap: Enabled
    +Create Domain: no

    6) zimbra-store: Enabled
    +Create Admin User: yes
    +Admin user to create: admin@zimbra.domain.com
    +Admin Password set
    +Enable automated spam training: yes
    +Spam training user: learn@zimbra.domain.com
    +Non-spam(Ham) training user: unlearn@zimbra.domain.com
    +SMTP host: zimbra.domain.com
    +Web server HTTP port: 80
    +Web server HTTPS port: 443
    +Web server mode: http
    +Enable POP/IMAP proxy: no
    +IMAP server port: 143
    +IMAP server SSL port: 993
    +POP server port: 110
    +POP server SSL port: 995
    +Use spell check server: yes
    +Spell server URL: http://zimbra.domain.com:7780/aspell.php

    7) zimbra-mta: Enabled
    +MTA Auth host: zimbra.domain.com
    +Enable Spamassassin: yes
    +Enable Clam AV: yes
    +Notification address for AV alerts: admin@zimbra.domain.com

    8) zimbra-snmp: Enabled
    +Enable SNMP notifications: yes
    +SNMP Trap hostname: zimbra.domain.com
    +Enable SMTP notifications: yes
    +SMTP Source email address: admin@zimbra.domain.com
    +SMTP Destination email address: admin@zimbra.domain.com

    9) zimbra-logger: Enabled
    10) zimbra-spell: Enabled

    11) Enable default backup schedule: yes
    c) Collapse menu
    r) Start servers after configuration yes
    s) Save config to file
    q) Quit

    *** CONFIGURATION COMPLETE - press 'a' to apply
    Select from menu, or press 'a' to apply config (? - help)

    Saving config in /opt/zimbra/config.28627...Done




    *** CONFIGURATION COMPLETE - press 'a' to apply
    Select from menu, or press 'a' to apply config (? - help) a
    Saving config in /opt/zimbra/config.28627...Done
    Operations logged to /tmp/zmsetup.log.28627
    Adding zimbra.domain.com to zimbraMailHostPool in default COS...Done
    Setting up zimbra crontab...Done
    Setting up syslog.conf...Done
    Looking for valid license to install...license already installed.
    Starting servers...Done.
    Initializing Documents...Done
    Restarting tomcat...Done


    Operations logged to /tmp/zmsetup.log.28627


    Configuration complete - press return to exit


    zimbra:~ root#


    After the save, I ran the /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl command again...


    zimbra:~ root# /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl
    Operations logged to /tmp/zmsetup.log.1572
    Checking java version...1.5 found
    Setting defaults...Setting defaults from existing config...Done
    Disabling postfix in launchd
    No such process
    Checking for port conflicts
    Starting ldap...Done
    Setting defaults from ldap...Done

    Main menu

    1) Hostname: zimbra.domain.com
    2) Ldap master host: zimbra.domain.com
    3) Ldap port: 389
    4) Ldap password: set
    5) zimbra-ldap: Enabled
    6) zimbra-store: Enabled
    +Create Admin User: no
    +Enable automated spam training: yes
    ******* +Spam training user: UNSET
    ******* +Non-spam(Ham) training user: UNSET
    +SMTP host: zimbra.domain.com
    +Web server HTTP port: 80
    +Web server HTTPS port: 443
    +Web server mode: http
    +Enable POP/IMAP proxy: no
    +IMAP server port: 143
    +IMAP server SSL port: 993
    +POP server port: 110
    +POP server SSL port: 995
    +Use spell check server: yes
    +Spell server URL: http://zimbra.domain.com:7780/aspell.php

    7) zimbra-mta: Enabled
    8) zimbra-snmp: Enabled
    9) zimbra-logger: Enabled
    10) zimbra-spell: Enabled
    11) Enable default backup schedule: yes
    r) Start servers after configuration yes
    s) Save config to file
    x) Expand menu
    q) Quit

    Address unconfigured (**) items (? - help)


    I am unsure why the changes are not taking. Any tips?

    Thanks,

    David

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 14
    Last Post: 03-21-2007, 11:15 AM
  2. Backup of Zimbra OS Edition
    By soxfan in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 03-10-2007, 10:18 AM
  3. OS Requirements for Network Edition
    By mrichard in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 11-22-2006, 02:52 PM
  4. Mac OS X Installation and Quick Start of Zimbra
    By zimbra_osx in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 11-21-2006, 04:15 AM
  5. still getting error on Mac OS X after installation
    By playersons in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-04-2005, 02:56 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •