Results 1 to 2 of 2

Thread: Unable to start zmconfigd service in server (CentOS 6.4)

  1. #1
    ebys is offline Beginner Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    1
    Rep Power
    1

    Default Unable to start zmconfigd service in server (CentOS 6.4)

    Hi All,

    I have installed Zimbra in my server (its a Virtuozzo VPS) and the installation was successful. There was no errors and I have installed the requested packages during installation. But I am unable to browse 'https://domain.com:7071/' and I noticed that 'zmconfigd' service is in stopped state. I am getting below errors while trying to start this service.

    OS Version: CentOS release 6.4 (Final)
    Zimbra version: Release 8.0.5_GA_5839.RHEL6_64

    ============
    [zimbra@zimbra ~]$ /opt/zimbra/bin/zmconfigdctl start
    Starting zmconfigd.../opt/zimbra/bin/zmconfigdctl: line 109: kill: (14470) - No such process
    /opt/zimbra/bin/zmconfigdctl: line 95: 14738 Killed ${zimbra_home}/libexec/zmconfigd >> ${zimbra_log_directory}/zmconfigd.log 2>&1
    failed.
    -------
    [root@zimbra ~]# tail -f /opt/zimbra/log/zmconfigd.log
    Starting zmconfigd.../opt/zimbra/bin/zmconfigdctl: line 109: kill: (14738) - No such process
    /opt/zimbra/bin/zmconfigdctl: line 95: 15399 Killed ${zimbra_home}/libexec/zmconfigd >> ${zimbra_log_directory}/zmconfigd.log 2>&1
    ============

    Below are the server and Zimbra installation details.

    ================
    [zimbra@zimbra ~]$ zmcontrol -v
    Release 8.0.5_GA_5839.RHEL6_64_20130910123908 RHEL6_64 FOSS edition.
    ---------
    [root@zimbra ~]# cat /etc/redhat-release
    CentOS release 6.4 (Final)
    [root@zimbra ~]# rpm -qa | grep nc
    ncurses-libs-5.7-3.20090208.el6.i686
    ncurses-libs-5.7-3.20090208.el6.x86_64
    nc-1.84-22.el6.x86_64
    ncurses-5.7-3.20090208.el6.x86_64
    ncurses-base-5.7-3.20090208.el6.x86_64
    [root@zimbra ~]# rpm -qa | grep which
    which-2.19-6.el6.x86_64

    ---------
    [root@zimbra ~]# /etc/init.d/zimbra status
    Host zimbra.domain.com
    antispam Stopped
    zmamavisdctl is not running
    antivirus Stopped
    zmamavisdctl is not running
    zmclamdctl is not running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    zmmailboxdctl is not running.
    mta Running
    opendkim Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    zmconfigd Stopped
    zmconfigd is not running.
    [root@zimbra ~]#
    ==============

    Can someone let me know what may be the issue. If you need any additional info, please let me know.

    Thank you,
    Eby

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,470
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by ebys View Post
    I have installed Zimbra in my server (its a Virtuozzo VPS) and the installation was successful. There was no errors and I have installed the requested packages during installation.
    You've given no details of your installation nor server. How much RAM on this server (that's real RAM not burst RAM)? If you're behind a NAT router or firewall, have you installed a Split DNS configuration (you should)? If you are behind NAT or a firewall have you checked your DNS configuration as mentioned in the wiki Split DNS article?

    Quote Originally Posted by ebys View Post
    But I am unable to browse 'https://domain.com:7071/' and I noticed that 'zmconfigd' service is in stopped state.
    Almost none of your ZCS services are running so which of the forum threads on this topic have you read and which of the solutions have you tried? Have you looked at the actually error in your log files?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 06-06-2011, 05:49 AM
  2. zmconfigd Service
    By nheimler in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 02-11-2011, 10:19 AM
  3. Replies: 8
    Last Post: 11-12-2010, 04:45 PM
  4. Replies: 7
    Last Post: 09-04-2009, 01:12 PM
  5. Unable to Stop/Start Zimbra without server reboot
    By swan801 in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 09-04-2007, 11:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •