Results 1 to 7 of 7

Thread: Problem with Postfix on Ubuntu

  1. #1
    kgmeyer is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    7
    Rep Power
    8

    Talking Problem with Postfix on Ubuntu

    I recently installed Zimbra 4.5.0-RC2 on Ubuntu 6.06. Everything worked except Postfix (mta would not start). I suspect a problem with either my etc/services file (incorrectly allocated ports) or a clash between the ports Amavis and Postfix use. I am not sure which log files I could check, and would appreciate any help. Possibly someone else has had this problem.
    In an effort to eliminate the problem, I just upgraded to 4.5.0-GA - without success.
    kenny

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,505
    Rep Power
    57

    Default

    Did it mention any port conflicts when you installed/upgraded? Have a look in /var/log/zimbra.log and/or /opt/zimbra/log/zimbra.log for clues. Try and telnet to port 25 on your server and see if there's another mail server running.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    kgmeyer is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    7
    Rep Power
    8

    Default

    The installation did note a conflict on port 25 (zimbra-mta). The port is currently set for smtp service. Both Sendmail and Fetchmail were enabled but were stopped before Zimbra installation. I will check the logs for clues.

    regards
    kenny

  4. #4
    kgmeyer is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    7
    Rep Power
    8

    Talking

    Phoenix

    I have checked all logs in both /var/log and /opt/zimbra/log and have come up empty.
    I still suspect a problem with service/port allocation in etc/services. This is currently set at:-
    smtp 25.tcp mail
    postfix 10024 zimbra-mta
    postfix 10025 zimbra-mta

    There could be a problem here!

    regards
    kenny

  5. #5
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,505
    Rep Power
    57

    Default

    I'm afraid I don't know anything about ubuntu and I don't really know why those statements are in your /etc/services file. I don't have those statements on my system but I am using CentOS, I don't really know what to suggest other than comment them out and see if it helps.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    kgmeyer is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    7
    Rep Power
    8

    Talking

    sorry, major typo there. It should read:-

    smtp 25/tcp mail
    postfix 10024/tcp zimbra-mta
    postfix 10024/tcp zimbra-mta

    Thanks for you help.

    regards
    kenny

  7. #7
    kgmeyer is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    7
    Rep Power
    8

    Talking

    Solved the problem. I found that Exim4 had grabbed port 25 (used netstat). It is not listed as a service on Ubuntu which is why I missed it.

    Zimra is working well.
    Regards
    Kenny

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 11-03-2007, 10:55 PM
  2. Problem installing Desktop on Ubuntu
    By azeem in forum Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 05-29-2007, 06:04 AM
  3. Problem Upgrading to 4.5.5 on Ubuntu 6.06 LTS
    By carlo in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 05-14-2007, 11:11 AM
  4. Install on Ubuntu Edgy - postfix not running
    By mowen in forum Installation
    Replies: 18
    Last Post: 04-28-2007, 09:17 AM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •