Results 1 to 3 of 3

Thread: Active Directory Auth but no Accounts visible

  1. #1
    mmrc-mike is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    8
    Rep Power
    2

    Default Active Directory Auth but no Accounts visible

    Dear all,

    I installed a new ZCS 8 on Ubuntu 12.04. I set up the GAL after a posting I found here with some special LDAP Query instead of the native AD mode, it's working fine. But for the User Authentification I used the native AD mode and if I test the connection in the admin interface it's working fine, but in the Accounts overview, I don't see any accounts and cannot log in as a domain user.

    Do I have to change the Authentification to native LDAP as well and build the query for that, or is there something else I am missing?


    THanks in advance
    Michael

    Edit: the logfile just tells me that the account which is working fine when I set it up is not found

    ==> /opt/zimbra/log/mailbox.log <==
    2013-02-15 17:41:59,068 INFO [qtp1761849498-1946:http://127.0.0.1:80/service/soap/AuthRequest] [oip=10.10.10.121;ua=zclient/8.0.2_GA_5569;] SoapEngine - handler exception: authentication failed for [micha], account not found
    2013-02-15 17:41:59,068 INFO [qtp1761849498-1946:http://127.0.0.1:80/service/soap/AuthRequest] [oip=10.10.10.121;ua=zclient/8.0.2_GA_5569;] soap - AuthRequest elapsed=4
    Last edited by mmrc-mike; 02-15-2013 at 07:43 AM.

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,568
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by mmrc-mike View Post
    I used the native AD mode and if I test the connection in the admin interface it's working fine, but in the Accounts overview, I don't see any accounts and cannot log in as a domain user.
    Have you actually provisioned any users on the Zimbra server (you must)?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    mmrc-mike is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    8
    Rep Power
    2

    Default

    Yeah thanks bill!

    On the weekend I took a look into autoprovisioning and now it works. I can authentificate my users on the windows domain, using kerberos and mail accounts are create automatically.

    Just one more questions, how does it work with the forced password change? Our users need to change the passwords at least every 3 month, does the zimbra AD integration, ldap integration support these things? I guess that KRB5 cannot support it anyway.


    best regards

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. auth on active directory with ldap
    By danber in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 05-02-2012, 07:23 AM
  2. auth on active directory with ldap
    By danber in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 05-02-2012, 07:23 AM
  3. Recover Active Directory auth password
    By momohteks in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 12-24-2010, 01:28 AM
  4. Active Directory to auth against Zimbra?
    By undertoe in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 09-01-2010, 07:21 AM
  5. Active Directory auth questions
    By briansrapier in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 07-23-2007, 11:52 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •