Results 1 to 4 of 4

Thread: zimbra services not able to start

  1. #1
    dsuherma is offline New Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    3
    Rep Power
    8

    Default zimbra services not able to start

    Hi, I spend a day to install zimbra open source edition.
    The install.sh going thru w/o error, but zncontrol start not seeing any services are up.
    And ~/log directory also empty.
    I'm using RHEL 4. Any pointer tha I need to look ?
    Also I'm using split DNS setup.
    When I login as zimbra user and run zmcontrol start
    it just displayed the hostname, also no zomcotnrol.out create d in /tmp.
    ...
    I checked further, it looks ldap not able to start.
    I ran :
    sh -x ldap start
    ....
    + /opt/zimbra/libexec/zmconfigure /opt/zimbra/conf/slapd.conf.in /opt/zimbra/conf/slapd.conf
    Error: /opt/zimbra/conf/slapd.conf.in does not exist
    Last edited by dsuherma; 12-22-2006 at 06:57 PM.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,470
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by dsuherma View Post
    Error: /opt/zimbra/conf/slapd.conf.in does not exist
    If that file is missing then the install didn't go that well. Does it really exist? What did the install logs (it's in /tmp) say? When you say RHEL, I assume its 32bit & RHEL4 and fully updated?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    dsuherma is offline New Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    3
    Rep Power
    8

    Default

    Thanks Bill for your repsonse.
    I switched to Fedora 5 and facing same problem.
    file /opt/zimbra/conf/slapd.conf.in does not exist.
    The only error I'm getting in install.log are :
    .....
    Preparing packages for installation...
    zimbra-mta-4.0.5_GA_518.FC5-20061218045914
    umount2: No such file or directory
    umount: /opt/zimbra/amavisd/tmp: not found
    mv: cannot stat `/opt/zimbra/amavisd': No such file or directory
    chown: cannot access `/opt/zimbra/perdition-1.17': No such file or directory
    chown: cannot access `/opt/zimbra/apache-tomcat-*': No such file or directory
    Preparing packages for installation...
    zimbra-snmp-4.0.5_GA_518.FC5-20061218045914
    .....
    is umount2 must exists ?
    But it looks to me the zmsetup.pl not success in generating proper error.
    it's not even executing
    progress ( "Initializing ldap..." ) in zmsetup.pl
    is it possible my system has already an openldap setup ? how do I check it ?
    once again, thank you ...
    Last edited by dsuherma; 12-24-2006 at 09:44 AM.

  4. #4
    dsuherma is offline New Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    3
    Rep Power
    8

    Default it works

    I have to run zmsetup.pl -c
    which I did not find it in quickstart install guide.
    the doc said, install.sh then will do the rest.
    Thanks.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 03-01-2008, 08:21 PM
  2. Replies: 31
    Last Post: 12-15-2007, 09:05 PM
  3. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  4. Unable to start tomcat
    By chanck in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 06-11-2006, 12:58 AM
  5. Zimbra Processor Output
    By UltraFlux in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 02-01-2006, 08:23 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •