Results 1 to 6 of 6

Thread: FC5 - initial startup problems

  1. #1
    crp
    crp is offline Intermediate Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    16
    Rep Power
    8

    Default FC5 - initial startup problems

    I did an install from source and things went ok except for some problems with MX and A records it was looking for.

    However this is what happened when I tried starting it:
    _______________________________________
    [zimbra@xeons ~]$ zmcontrol start
    Host xeons.fats.org
    Starting logger...Done.
    Starting mailbox...Done.
    Starting antispam...Done.
    Starting antivirus...Done.
    Starting snmp...Done.
    Starting spell...FAILED
    Syntax error on line 232 of /opt/zimbra/conf/httpd.conf:
    Cannot load /opt/zimbra/httpd-2.0.54/modules/libphp5.so into server: /opt/zimbra/httpd-2.0.54/modules/libphp5.so: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied


    Starting mta...FAILED
    postmap: fatal: file /opt/zimbra/postfix-2.2.9/conf/main.cf: parameter mail_owner: unknown user name value: postfix
    postalias: fatal: file /opt/zimbra/postfix-2.2.9/conf/main.cf: parameter mail_owner: unknown user name value: postfix
    postfix failed to start


    [zimbra@xeons ~]$
    _______________________________________

    sendmail is turned off , postfix was installed by zimbra as was spell .

    Please help, I am trying to get this going to present to end users as a way of working.
    thanks

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,506
    Rep Power
    57

    Default

    Please don't post duplicate messages on the same topic, I'll delete the other post.

    Did you search the forums first?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    crp
    crp is offline Intermediate Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    16
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix
    Please don't post duplicate messages on the same topic, I'll delete the other post.
    I posted to the admin forum when no one gave any response to this post after a day.

    Quote Originally Posted by phoenix
    Did you search the forums first?
    I searched for
    "Syntax error on line 232 of /opt/zimbra/conf/httpd.conf"
    and found another person with the problem but no solution was offered by you or anyone else.

    If there is a known answer give me the link and not a snide comment about using search without the answer.

    yes, I am ticked off. This experience is not leading me to feel any confidence in the entire Zimbra's abilities.

  4. #4
    jarodwilson is offline Starter Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Tyngsboro, MA
    Posts
    1
    Rep Power
    8

    Default

    For the php error, just turn off selinux. (Edit /etc/sysconfig/selinux and reboot).

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,506
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by crp
    I posted to the admin forum when no one gave any response to this post after a day.
    Thare's no reason to do that, people will get round to answering it when they see the message. Don't post duplicates.



    Quote Originally Posted by crp
    I searched for
    "Syntax error on line 232 of /opt/zimbra/conf/httpd.conf"
    and found another person with the problem but no solution was offered by you or anyone else.
    You obviously did a poor search, I have posted one answer to this problem.

    Quote Originally Posted by crp
    If there is a known answer give me the link and not a snide comment about using search without the answer.
    Remarkable funny but I don't remember being rude to you in my previous answer.

    Quote Originally Posted by crp
    yes, I am ticked off. This experience is not leading me to feel any confidence in the entire Zimbra's abilities.
    You can be as 'ticked off' as you like but this is free support for free software. Did you actually bother to click on the 'search' link I posted in the last message? THE ANSWER WAS IN THAT LINK!
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,506
    Rep Power
    57

    Default

    Did the answers here resolve this issue? You might have had the courtesy to respond on whether it did or not.
    Last edited by phoenix; 11-17-2006 at 02:29 PM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Upgrade: 4.5.5 -> 4.5.6 failed, LDAP/slapd issues
    By Daimyo in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 08-04-2007, 09:23 PM
  2. Zimbra Install Problem - getDirectContext
    By bsimzer in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 07-19-2007, 10:12 AM
  3. Perdition startup problems
    By freefall in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 07-10-2007, 12:42 PM
  4. Tomcat, Java VM Problems - RAM related? Help
    By Mo_Hong in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 03-28-2007, 02:00 PM
  5. Problems after initial install
    By Tarkin in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 12-29-2005, 01:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •