Results 1 to 2 of 2

Thread: zimbra dns & ldap - debian 3.1

  1. #1
    tirili is offline New Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default zimbra dns & ldap - debian 3.1

    Hello,

    I have zimbra in a private subnet behind a firewall. How should the DNS settings be ? OS is Debian 3.1, zimbra is current version 4.0.2.

    zimbra.internal.dom A 192.168.1.25
    zimbra.external.com A 80.80.80.80
    external.com MX 10 zimbra.external.com

    There is a NAT from zimbra.external.com:25 to zimbra.internal.dom:25

    LDAP fails to start:

    /opt/zimbra/openldap-2.3.21/libexec/slapd -u zimbra -h ldap://zimbra.internal.dom:389 -f /opt/zimbra/conf/slapd.conf -d 127

    slapd startup: initiated.
    backend_startup_one: starting "cn=config"
    config_back_db_open
    config_build_entry: "cn=config"
    config_build_entry: "cn=include{0}"
    config_build_entry: "cn=include{1}"
    config_build_entry: "cn=include{2}"
    config_build_entry: "cn=include{3}"
    config_build_entry: "cn=include{4}"
    config_build_entry: "cn=include{5}"
    config_build_entry: "cn=include{0}"
    config_build_entry: "cn=schema"
    config_build_entry: "cn={0}core"
    config_build_entry: "cn={1}cosine"
    config_build_entry: "cn={2}inetorgperson"
    config_build_entry: "cn={3}amavisd"
    config_build_entry: "cn={4}zimbra"
    config_build_entry: "cn={5}zimbra-ext"
    config_build_entry: "cn={5}zimbra-hsm"
    config_build_entry: "olcDatabase={-1}frontend"
    config_build_entry: "olcDatabase={0}config"
    config_build_entry: "olcDatabase={1}bdb"
    backend_startup_one: starting ""
    bdb_db_open:
    bdb_db_open: dbenv_open(/opt/zimbra/openldap-data)
    bdb(): unable to initialize mutex: Function not implemented
    bdb(): /opt/zimbra/openldap-data/__db.001: unable to initialize environment lock: Function not implemented
    bdb_db_open: Database cannot be opened, err 38. Restore from backup!
    ====> bdb_cache_release_all
    bdb(): DB_ENV->lock_id_free interface requires an environment configured for the locking subsystem
    bdb(): txn_checkpoint interface requires an environment configured for the transaction subsystem
    bdb_db_close: txn_checkpoint failed: Invalid argument (22)
    backend_startup_one: bi_db_open failed! (38)
    slapd shutdown: initiated
    ====> bdb_cache_release_all
    bdb_db_close: alock_close failed
    slapd destroy: freeing system resources.
    slapd stopped.
    connections_destroy: nothing to destroy.

    Any ideas where to look further ?

    Thanks for your reply!

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,495
    Rep Power
    56

    Default

    As I had already given you an answer in the other thread I didn't want you to start a new one, the same answer still applies - look at the DNS in a nutshell thread and your /etc/hosts file.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 03-01-2008, 08:21 PM
  2. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 06:45 AM
  3. dspam logrotate errors
    By michaeln in forum Users
    Replies: 7
    Last Post: 02-19-2007, 12:45 PM
  4. zimbra-core missing
    By kinaole in forum Developers
    Replies: 1
    Last Post: 10-02-2006, 11:59 AM
  5. Zimbra server crashed
    By goetzi in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-25-2006, 01:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •