Results 1 to 5 of 5

Thread: [SOLVED] zmldapinit & ldap_url and ldap_master_url cannot be the same on an ldap

  1. #1
    Ergasta is offline Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    5
    Rep Power
    4

    Unhappy [SOLVED] zmldapinit & ldap_url and ldap_master_url cannot be the same on an ldap

    help me, I have aid necessity in order to resolve a my serious error, while I tried to resolve the problems of an installation of zimbra ko I have launch for error in the shell of the zimbra in production: /opt/zimbra/libexec/zmldapinit


    now the continuous machine to work, but on a clone of the same one I have reboot and zimbra has gone KO, not being able to allow me not to extinguish it never more i try the restoration , but it fail

    - I have copied from backup rows of configuration:
    /opt/zimbra/lib/conf

    /opt/zimbra/openldap/etc/openldap

    /opt/zimbra/lib/conf

    /opt/zimbra/data/ldap/config/

    /opt/zimbra/conf

    also I have changed the owner of the localconfig.xml to zimbra.zimbra


    but with: zmcontrol restart
    I still obtain errors

    Thanks thousands to anyone want to help me with some procedure of restoration

    zmcontrol status
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Enabled services read from cache. Service list may be inaccurate.
    Host localhost
    antispam Running
    antivirus Running
    convertd Running
    ldap Stopped
    ldap_url and ldap_master_url cannot be the same on an ldap replica
    logger Running
    mailbox Stopped
    zmmtaconfig is running.
    mysql.server is not running
    mailboxd is running.
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Stopped

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,480
    Rep Power
    56

    Default

    You need to give a bit more detail about your problem when posting in the forums. You can start by updating your forum profile with the output of the following command (do not post the output in this thread):

    Code:
    zmcontrol -v
    What exactly were you trying to do when this error occurred? Is this a new install or an upgrade? Is it a single server or multi server install? What's the exact configuration of your Zimbra server(s)? What errors do you see in the log files?

    The usual reason you get this error:

    Code:
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Enabled services read from cache. Service list may be inaccurate.
    Is because you don't have a Split DNS set-up, have you set-up that configuration (you must if you're behind a NAT router)?

    This error (the highlighted line) below indicates that you are not using a valid FQDN for your server - that needs fixing:

    Code:
    Host localhost
    antispam Running
    antivirus Running
    convertd Running
    ldap Stopped
    ldap_url and ldap_master_url cannot be the same on an ldap replica
    logger Running
    mailbox Stopped
    zmmtaconfig is running.
    mysql.server is not running
    mailboxd is running.
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Stopped
    Which of the forum threads have you tried to solve this problem (the answer is all over the forums for this problem).
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Ergasta is offline Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    5
    Rep Power
    4

    Default

    zimbra it was OK till my stupid error, when in the machine in production, trying the restoration of other installation (but of this for the time being does not import to me) has started this script found on the forum:


    /opt/zimbra/libexec/zmldapinit

    my version is:
    zmcontrol -v
    Release 6.0.6_GA_2324
    single server

  4. #4
    Ergasta is offline Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    5
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by Ergasta View Post
    zimbra it was OK till my stupid error, when in the machine in production, trying the restoration of other installation (but of this for the time being does not import to me) has started this script found on the forum:

    /opt/zimbra/libexec/zmldapinit

    my version is:

    single server
    I have found apparently the restoration method, if someone can gives confirmation to me of the goodness of the procedure, thanks.

    the scrip change de file of config into folder:
    /opt/zimbra/conf/
    /opt/zimbra/data/ldap/conf/


    /opt/zimbra/conf/zimbra.ldif
    /opt/zimbra/conf/localconfig.xml

    /opt/zimbra/data/ldap/config/cn=config/olcDatabase={0}config.ldif


    1)Recover file from backup
    2)Update the ldap root password.
    $ zmldappasswd -r newrootpass
    Update the zimbra ldap password.
    $ zmldappasswd newpass

    restart zimbra con un zmcontrol restart

    error ldap apparently resolved:

    convertd Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running


    a opinion?

  5. #5
    djromy2006 is offline Banned
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    I also have the same problem, i am confuse in the method that you have use, please be clear in your explanation

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •