Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: SUSE 10.1 support

  1. #1
    michaelkemp2000's Avatar
    michaelkemp2000 is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Philadelphia, United States
    Posts
    7
    Rep Power
    8

    Unhappy SUSE 10.1 support

    I cannot install the open source Edition of Zimbra.

    My OS is SUSE 10.1 - Is this not supported. The Binary seemed to sugest that Suse 10.X is supported.

    Please see below:

    This platform is UNKNOWN
    Packages found: zimbra-core-4.0.2_GA_362.SuSE10-20060922134048.i386.rpm
    This may or may not work


    Install anyway? [N] y

    The system will be modified. Continue? [N] y

    Shutting down zimbra mail

    Removing existing packages

    zimbra-core...done

    Removing deployed webapp directories

    Removing /opt/zimbra
    Installing packages

    zimbra-core......zimbra-core-4.0.2_GA_362.SuSE10-20060922134048.i386.rpm...FAILED
    ###ERROR###

    zimbra-core-4.0.2_GA_362.SuSE10-20060922134048.i386.rpm installation failed

    Installation cancelled

    Regards,

    Mike.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    No, 10.1 isn't supported yet. The build you've tried was for 10 and as you can see it doesn't work, you could try hacking it but I'd wait until the corect version is released or use something like CentOS for a server.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    michaelkemp2000's Avatar
    michaelkemp2000 is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Philadelphia, United States
    Posts
    7
    Rep Power
    8

    Question Thanks

    Thanks - do you have a timeframe of when it wil be supported.

    Regards,

    Mike.

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Unfortunately I don't have any information on builds.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    michaelkemp2000's Avatar
    michaelkemp2000 is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Philadelphia, United States
    Posts
    7
    Rep Power
    8

    Default Builds

    Ok, Thanks anyway.

    I will try a different OS

    Regards,

    Mike.

  6. #6
    michaelkemp2000's Avatar
    michaelkemp2000 is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Philadelphia, United States
    Posts
    7
    Rep Power
    8

    Default Issues after Install

    Hello,

    I installed Fedora O/S instead of SUSE 10.1

    I am just setting up Zimbra on my local workstation to have a play around.

    I managed to install zimbra but was complaining about no MX record for my host in DNS "change your domainname" I selected NO and the install completed.

    I could not access the admin console by going to http://[my FQDN]:7071

    When I go to check services by:

    su - zimbra
    cd /opt/zimbra/bin
    ./zmcontrol status

    I get the following error message

    Cannot determine services - exiting

    When I tail -f /var/log/messages/

    I get the following:

    ct 10 10:05:06 linux-england02 kernel: audit(1160489104.529:1262): avc: granted { execmem } for pid=3771 comm="java" scontext=user_u:system_r:unconfined_t:s0-s0:c0.c255 tcontext=user_u:system_r:unconfined_t:s0-s0:c0.c255 tclass=process

    repeatedly.

    Can you help.

    Regards,

    Mike.

  7. #7
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    First of all you access the admin ui via https://

    The missing MX record will possibly cause you problems, does your machine have a DNS A & MX record?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    11

    Default

    turn off SELinux

  9. #9
    michaelkemp2000's Avatar
    michaelkemp2000 is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Philadelphia, United States
    Posts
    7
    Rep Power
    8

    Cool DNS and Thanks

    Hello,

    No MX record or A record for my host in the current DNS server im pointing too.

    I'm going to setup DNS on my host also. That should resolve the isssue.

    I turned off SElinux. It fixed the issue at hand but I now have another issue.

    I will fix the DNS first and if I still have issues I will post the error.

    Thanks for you help Phoenix and dijichi2.

    Regards,

    Mike.

  10. #10
    piti's Avatar
    piti is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    8
    Rep Power
    8

    Default Suse 10.1

    I, for one would like to see support for SUSE 10.1
    I have a helluva time trying to get it installed on this platform.

    thank you

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Suse 10.1
    By mcevoys in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 11-21-2006, 09:08 AM
  2. Install Help Suse 10.1
    By rusty741 in forum Installation
    Replies: 21
    Last Post: 10-02-2006, 01:05 AM
  3. Can't install Beta_M2 on the Suse Linux 10.1
    By sshgz in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 07-28-2006, 07:30 AM
  4. SuSE 10.1 Issues
    By macguru in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 06-16-2006, 05:54 PM
  5. Install onto Suse 10.1
    By Dirk in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 05-24-2006, 11:56 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •