Results 1 to 4 of 4

Thread: Multi-Server Installation, stuck with passwords "Not Verified"

  1. #1
    pnm
    pnm is offline New Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    3
    Rep Power
    4

    Default Multi-Server Installation, stuck with passwords "Not Verified"

    hi,

    pulling my last hair out with this one, hope you can help me.

    we have ZCS running on a single server for a few days without a problem so decided to install a second Zimbra MTA.

    Running ./install.sh on a new machine, it detects an existing installation... which must be the master Zimbra server, since it's a clean installation.

    When the main menu displays the default entries for the Zimbra component we are installing, and after changing the "Ldap master host", "Ldap Admin password", "MTA Auth host", "Bind password for postfix ldap user" and "Bind password for amavis ldap user" entries, the passwords display "Not Verified" and the install can't be finished.

    After quiting the instalation and to verify that the LDAP port isn't blocked on the master server, I,ve done with sucess a "telnet hostname 389" so this is not the origin of the problem.

    Any ideas are wellcome.


    Thank you,

    Pnm

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,487
    Rep Power
    56

    Default

    Have you followed the instructions in the Multi-Server Installation Guide?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    mavlenko is offline Active Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Bishkek, Kyrgyzstan
    Posts
    39
    Rep Power
    4

    Default

    do you enable replica on ldap master?

    Enable Replication on the LDAP Master
    On the master LDAP server, as a Zimbra user, type: /opt/zimbra/libexec/zmldapenablereplica
    and press Enter. This enables replication on the LDAP Master.

  4. #4
    malayo is offline Special Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    117
    Rep Power
    4

    Default

    i'm also having the same issue on zcs network 7.1.4 on my secondary ldap
    Code:
    Ldap configuration
    
       1) Status:                                  Enabled                       
       2) Create Domain:                           yes                           
       3) Domain to create:                        domain.com                 
       4) Ldap root password:                      set                           
    ** 5) Ldap replication password:               Not Verified                  
    ** 6) Ldap postfix password:                   Not Verified                  
    ** 7) Ldap amavis password:                    Not Verified                  
    ** 8) Ldap nginx password:                     Not Verified                  
    
    Select, or 'r' for previous menu [r]
    services are running on primary ldap

    Code:
    $ zmcontrol restart
    Host mta1.domain.com
    	Stopping zmconfigd...Done.
    	Stopping stats...Done.
    	Stopping mta...Done.
    	Stopping spell...Done.
    	Stopping snmp...Done.
    	Stopping cbpolicyd...Done.
    	Stopping archiving...Done.
    	Stopping antivirus...Done.
    	Stopping antispam...Done.
    	Stopping imapproxy...Done.
    	Stopping memcached...Done.
    	Stopping mailbox...Done.
    	Stopping logger...Done.
    	Stopping ldap...Done.
    Host mta1.domain.com
    	Starting ldap...Done.
    	Starting zmconfigd...Done.
    	Starting antispam...Done.
    	Starting antivirus...Done.
    	Starting snmp...Done.
    	Starting mta...Done.
    	Starting stats...Done.
    maybe this had to do with passwords on mta1

    Code:
    Sat Mar 10 20:25:51 2012 Checking ldap on mta1.domain.com:389
    Sat Mar 10 20:25:51 2012 Unable to bind to ldap://mta1.domain.com:389 with user uid=zmreplica,cn=admins,cn=zimbra: 
    Sat Mar 10 20:25:51 2012 Couldn't bind to mta1.domain.com as uid=zmreplica,cn=admins,cn=zimbra
    Sat Mar 10 20:25:51 2012 Checking ldap replication is enabled on mta1.domain.com:389
    Sat Mar 10 20:25:51 2012 Verified ability to query accesslog on master.
    Sat Mar 10 20:25:51 2012 ldap replication ability verified
    Sat Mar 10 20:25:51 2012 checking isEnabled zimbra-ldap
    Sat Mar 10 20:25:51 2012 zimbra-ldap is enabled
    Sat Mar 10 20:25:51 2012 checking isEnabled zimbra-mta
    Sat Mar 10 20:25:51 2012 zimbra-mta is enabled
    Sat Mar 10 20:25:51 2012 checking isEnabled zimbra-proxy
    Sat Mar 10 20:25:51 2012 zimbra-proxy is enabled
    where to get these passwords (replication, postfix, amavis, nginx) on mta1?
    Last edited by malayo; 03-09-2012 at 09:37 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  2. Split Domain and Sync, Mirroring or Multi Server
    By hadirs in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 04-10-2008, 04:45 AM
  3. Disaster Recovery on a Multi Server Configuration
    By dlochart in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 04-14-2007, 05:08 AM
  4. Installation on a multi domain server
    By nicklnz in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 12-16-2005, 12:25 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •