Results 1 to 7 of 7

Thread: upgrade 3.01>4.0.2@userlimit= backups "unknown document: BackupRequest"

  1. #1
    martin@coherentlogix.com is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Austin,tx
    Posts
    7
    Rep Power
    8

    Default upgrade 3.01>4.0.2@userlimit= backups "unknown document: BackupRequest"

    (hope this isn't a double post, I wasn't logged in somehow,1st time)

    Title: upgrade 3.01 > 4.0.2 @ userlimit= backups "unknown document: "


    OS Platform: Rhel4 as update 2.
    Dual xeon at 2.2Ghz w 2Gb ram
    Zimbra disk: 11Gb on medium speed scsi.
    upgrade from 3.0.1 ga to 4.0.2 all thru support link download.

    We've been using Zimbra with great satisfaction as a paid customer for 6+ months... Much nicer than the other OSS alternatives we researched.
    We have the purchased version, and I finally got around to upgrading
    from our 3.0.x to 4.0.2 yesterday morning (yawn,starting at 2am).

    We actually had 60 "accounts" created in the previous version,....
    and now,I've finally trimmed it down to 49 accounts,but... I'm thinking
    our being over the limit prevented an account related to "documents"
    from being created. Also... is it possible to avoid having our two
    "spam-eater" accounts cost against our license limit?

    so. here is the specific problem... I can no longer use zmbackup
    and I get this error messasge.

    Script started on Thu 28 Sep 2006 06:29:15 AM CDT
    [root@cyclone opt]# su - zimbra
    [zimbra@cyclone ~]$ zmbackup -a all -f
    Error occurred: unknown document: BackupRequest




    [zimbra@cyclone ~]$
    [zimbra@cyclone ~]$ zmbackup -d -a all -f
    Error occurred: unknown document: BackupRequest
    class=com.zimbra.soap.SoapFaultException
    message=unknown document: BackupRequest
    mIsReceiversFault=false
    mIsLocal=false
    mDetail=etail>service.UNKNOWN_DOCUMENT ode>com.zimbra.cs.service.ServiceException: unknown document: BackupRequest
    at com.zimbra.cs.service.ServiceException.UNKNOWN_DOC UMENT(ServiceExcept
    ion.java:188)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatchRequest(SoapEng ine.java:218)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:162)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:84)
    at com.zimbra.soap.SoapServlet.doPost(SoapServlet.jav a:223)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:709)
    at com.zimbra.cs.servlet.ZimbraServlet.service(Zimbra Servlet.java:173)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:802)

    ...... Lots more Java Exception crud here...... edited for brevity...
    at org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol$Http11 ConnectionHandler.p
    rocessConnection(Http11BaseProtocol.java:667)
    at org.apache.tomcat.util.net.PoolTcpEndpoint.process Socket(PoolTcpEndpo
    int.java:527)
    at org.apache.tomcat.util.net.LeaderFollowerWorkerThr ead.runIt(LeaderFol
    lowerWorkerThread.java:80)
    at org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlR unnable.run(ThreadP
    ool.java:684)
    at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)
    etail>

    =================================

    So.. I've tried to do a few file based backups,and If I can shut zimbra
    down for 30 minutes (like I need to do more work at 2am) thats better
    than nothing...

    Most things seem to be running pretty much ok,but I'm worried that
    I've clobbered a few things,upgrading at the user limit.


    Fyi,I'm NOW down to 49 active accounts.... finally after converting
    a lot of stuff from "real" accounts to distribution lists...
    but really wanna do the backup thing and verify my consistency.

    Btw I REALLY enjoyed having an upgrade go 99% ok,for a change.
    Having just also upgraded our sonicwall router and having to friggin
    re-enter every DANG thing from !!!!! scratch with major UI changes
    and no decent textual config to export/import,like with a REAL router
    like cisco.

    Diane

  2. #2
    martin@coherentlogix.com is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Austin,tx
    Posts
    7
    Rep Power
    8

    Default did the zmprov in template stuff,didn't help

    I did
    zmprov in wiki@coherentlogix.com wikipass /opt/zimbra/wiki/Template Template

    and it seems to keeping blowing up in much the same way...

    So, I don't think it was merely the lack of template stuff existing..
    DIane

  3. #3
    raber is offline New Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    3
    Rep Power
    8

    Default

    With a fresh install i exactly have the same error message.

    Error occurred: unknown document: BackupRequest
    class=com.zimbra.soap.SoapFaultException
    ...

    Please keep this thread updated

  4. #4
    martin@coherentlogix.com is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Austin,tx
    Posts
    7
    Rep Power
    8

    Default Minor update, regular support is looking into it.

    I'm hoping for an update from the good folks at zimbra support soon,
    they're get some more details from my server....

    Diane
    p.s. I'm just doing backups nightly (3am), now of
    zmcontrol off
    tar -zcf /other/place/bkupfile.tgz /opt/zimbra
    zmcontrol start

    rather than the hot zmbackup .... better than nothing..

    D!

  5. #5
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by raber
    With a fresh install i exactly have the same error message.
    Which operating system? Which version of Zimbra? A few more details about the circumstances of the problem wouldn't go amiss.

    Quote Originally Posted by raber
    Please keep this thread updated
    It will be updated when something is added to it.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    raber is offline New Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    3
    Rep Power
    8

    Default

    @phoenix :

    The enviroment was exactly the same as the starting author of this thread had, so I did not include my setup. The issue is solved for me however. A restart of Zimbra helped, after that the Backup-Scripts worked well again.

    It may be possible that this was a license issue, as Chris_H posted in another thread, (he had the same problem, see zmbackup issue - 4.0.2 NE.

    If so, perhaps only the restart of the zimbra - Services help martin@coherentlogix.com as well (if the License requirements are met).

  7. #7
    martin@coherentlogix.com is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Austin,tx
    Posts
    7
    Rep Power
    8

    Default Zimbra restarts no helpy Diane

    I've tried several instances of ...

    zmcontrol stop
    #kill zimbra leftover processes (tail -f log stuff)
    zmcontrol start

    But I've not done a linux shutdown/reboot.

    I can try that this coming weekend.
    Diane

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •