Results 1 to 2 of 2

Thread: New installation problems

  1. #1
    AARCRussell is offline Starter Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1
    Rep Power
    4

    Default New installation problems

    This is my first post to the forum so hello everyone.

    I am new to open source and honestly have spent all my time on microsoft products.

    We are looking at Zimbra instead of exchange for the calendar features.

    I have a ubuntu 8.04 box that I have loaded Zimbra on. My installation problems are as follows:

    1. I don't have any icons for the admin console. I tried going to httpsmy ip address):7071 and it just gives me a can't find page screen. When I go to httpmy ip address) I get a blank screen with the words IT WORKS on it. Is this natural.

    2. I tried zmcontrol status to see sevices running but i get the unable to determine enabled services from ldap. cache is out of date or doesn't exist error.

    I can stop my zimbra services fine but they won't start again unless I reboot.

    Maybe i've installed it wrong i'm not sure.

    Thanks for any information.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by AARCRussell View Post
    1. I don't have any icons for the admin console. I tried going to httpsmy ip address):7071 and it just gives me a can't find page screen. When I go to httpmy ip address) I get a blank screen with the words IT WORKS on it. Is this natural.
    That would indicate that you have a web server running, you need to stop it and disable it from starting at boot time.

    Quote Originally Posted by AARCRussell View Post
    2. I tried zmcontrol status to see sevices running but i get the unable to determine enabled services from ldap. cache is out of date or doesn't exist error.
    That would be because you most likley haven't set-up a Split DNS and you need one if you're behind a NAT router or firewall.

    Quote Originally Posted by AARCRussell View Post
    I can stop my zimbra services fine but they won't start again unless I reboot.
    You can always find out what the problem is by starting Zimbra then looking in the log files, a search of the forums is also useful as most of these types of questions have already been answered.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 03-03-2008, 03:08 PM
  2. Busted Debian installation causing problems
    By Dirk in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 12-08-2007, 07:59 AM
  3. Zimbra Installation Problems (RHEL AS v4)
    By stillwell in forum Installation
    Replies: 15
    Last Post: 06-28-2007, 07:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •