Results 1 to 8 of 8

Thread: Email Forwards missing when sent to an Alias

  1. #1
    buchbri is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    5
    Rep Power
    4

    Default Email Forwards missing when sent to an Alias

    I have a user who is having emails forwarded to another email account. If the email is sent to the main account it works fine. If the email is sent to the alias then it is forwarded ok but the email is not in the main account.

    I have searched the mailbox but for some reason it gets forwarded from the main account then disappears.

    This only fails when the email is sent to the alias. If it is sent to the main account then it is in the mail box and gets forwarded.


    Is this by design or am I missing a setting?

    Brian

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,485
    Rep Power
    56

    Default

    You should update your forum profile with the output of the following command (do not post the output in this thread):

    Code:
    zmcontrol -v
    Quote Originally Posted by buchbri View Post
    I have a user who is having emails forwarded to another email account. If the email is sent to the main account it works fine. If the email is sent to the alias then it is forwarded ok but the email is not in the main account.

    I have searched the mailbox but for some reason it gets forwarded from the main account then disappears.

    This only fails when the email is sent to the alias. If it is sent to the main account then it is in the mail box and gets forwarded.


    Is this by design or am I missing a setting?
    Who is doing the forwarding? Do you mean the email gets deleted from the recipient account or the sender? Is it the user or is the account set to forward the email, does it have any filters set-up that forward the email, are there any filters that remove email from the account? It's not clear from your description what, exactly, is happening.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    buchbri is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    5
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    You should update your forum profile with the output of the following command (do not post the output in this thread):

    Code:
    zmcontrol -v
    Who is doing the forwarding? Do you mean the email gets deleted from the recipient account or the sender? Is it the user or is the account set to forward the email, does it have any filters set-up that forward the email, are there any filters that remove email from the account? It's not clear from your description what, exactly, is happening.
    I am doing the forwarding I'll show my example.

    Main account in Zimbra is joes@somewhere.com he has an alias joe@somewhere.com. I forward mail from joes@somewhere.com to an external email address joes@somewhereelse.com a non Zimbra mail service.

    If he gets an email to joes@somewhere.com it forwards to joes@somewhereelse.com it remains in his zimbra account.

    If he gets an email to the alias joe@somewhere.com it forwards to joes@somewhereelse.com but does not appear in the joes@somewhere.com.

    I am running version 6.0.9_GA_2686.Network Nov 15 2010

  4. #4
    buchbri is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    5
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    There's two things I don't understand in that statement. You are saying "it forwards to", does that mean you have a filter or that you are hitting the forward button or what? The other thing is that joes@somewhere.com has an alias of joe@somewhere.com - they are, in effect, the same mailbox and the received email is stored in one Inbox for the primary mail address. Are you saying that in this circumstance the email disappears from the Inbox?

    The version information from the command needs to go in your forum profile, as I asked, so we don't have to keep asking which version you have installed.
    I have set up the forwarding option from within Zimbra. You are correct the email dissapears from the inbox when sent from the alias and then automatically forward.

    I will add the info to my profile.

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,485
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by buchbri View Post
    If he gets an email to the alias joe@somewhere.com it forwards to joes@somewhereelse.com but does not appear in the joes@somewhere.com.
    There's two things I don't understand in that statement. You are saying "it forwards to", does that mean you have a filter or that you are hitting the forward button or what? The other thing is that joes@somewhere.com has an alias of joe@somewhere.com - they are, in effect, the same mailbox and the received email is stored in one Inbox for the primary mail address. Are you saying that in this circumstance the email disappears from the Inbox?

    Quote Originally Posted by buchbri View Post
    I am running version 6.0.9_GA_2686.Network Nov 15 2010
    The version information from the command needs to go in your forum profile, as I asked, so we don't have to keep asking which version you have installed.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    buchbri is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    5
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    There's two things I don't understand in that statement. You are saying "it forwards to", does that mean you have a filter or that you are hitting the forward button or what? The other thing is that joes@somewhere.com has an alias of joe@somewhere.com - they are, in effect, the same mailbox and the received email is stored in one Inbox for the primary mail address. Are you saying that in this circumstance the email disappears from the Inbox?

    The version information from the command needs to go in your forum profile, as I asked, so we don't have to keep asking which version you have installed.
    I forward with the Zimbra forwarder all emails received.
    You are correct when they are sent to the alias they disaapear from the inbox.

    I will update my profile.

  7. #7
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,485
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by buchbri View Post
    I forward with the Zimbra forwarder all emails received.
    Sorry, I'm still not clear what you mean. Do you: a) use the 'Forward' button in the web UI; b) use a Filter to forward mail? c) use the "Preferences/Mail/Receiving Mail/Forward a copy to:" option? Do you have the option to "Don't keep a local copy of messages" set when forward the message? Which of those are you using?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    buchbri is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    5
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Sorry, I'm still not clear what you mean. Do you: a) use the 'Forward' button in the web UI; b) use a Filter to forward mail? c) use the "Preferences/Mail/Receiving Mail/Forward a copy to:" option? Do you have the option to "Don't keep a local copy of messages" set when forward the message? Which of those are you using?
    I use the preferences to forward the email. I have the check box cleared so that it will keep a local copy. Which it does if not sent to the alias.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] error on creating short email alias
    By stock99 in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 12-27-2007, 09:47 PM
  2. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  3. Traslation SVN tree status
    By meikka in forum I18N/L10N - Translations
    Replies: 7
    Last Post: 02-13-2007, 11:13 AM
  4. upgrade to 4.0.3 antispam does'nt work
    By lucanannipieri in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 11-07-2006, 03:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •