Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] mta not starting after reboot

  1. #1
    Achilles is offline Starter Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    india
    Posts
    3
    Rep Power
    4

    Default [SOLVED] mta not starting after reboot

    I installed a new zimbra server & everything was perfectly installed but as soon as i restarted it mta is not starting.....i again installed it on new system but same thing happens

    following error in zimbra.log

    Sep 30 12:45:52 zimbra postfix/postfix-script[10456]: warning: not owned by root: /opt/zimbra/data/postfix/spool
    Sep 30 12:45:52 zimbra postfix/postfix-script[10463]: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.7.2z/conf/main.cf
    Sep 30 12:45:52 zimbra postfix/postfix-script[10464]: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.7.2z/conf/master.cf
    Sep 30 12:45:52 zimbra postfix/postfix-script[10467]: warning: not owned by postfix: /opt/zimbra/data/postfix/./spool/maildrop/606B628F32D
    Sep 30 12:45:52 zimbra postfix/postfix-script[10468]: warning: not owned by postfix: /opt/zimbra/data/postfix/./spool/maildrop/5F7FB28F32E
    Sep 30 12:45:52 zimbra postfix/postfix-script[10469]: warning: not owned by postfix: /opt/zimbra/data/postfix/./spool/pid/inet.127.0.0.1:10025
    Sep 30 12:45:52 zimbra postfix/postfix-script[10482]: starting the Postfix mail system
    Sep 30 12:45:52 zimbra postfix/master[10483]: fatal: bind 0.0.0.0 port 25: Address already in use


    Sep 30 07:23:00 zimbra postfix/postqueue[17920]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down

    Any help is appreciated

  2. #2
    iway is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    May 2008
    Posts
    432
    Rep Power
    7

    Default

    You need to shut off the service running on port 25 (another mta perhaps) and check the permissions (zmfixperms...).

  3. #3
    Achilles is offline Starter Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    india
    Posts
    3
    Rep Power
    4

    Default

    nothing apart from zimbra is running on the server.

  4. #4
    Achilles is offline Starter Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    india
    Posts
    3
    Rep Power
    4

    Default

    by default a master process was activating on 25 port before zimbra could start.
    so stopped zimbra services & killed process locking port 25 & started zimbra services.

    bravo....issue solved......thanks to iway...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 08:57 AM
  2. mta to not starting
    By cowanpf in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-05-2009, 04:36 AM
  3. starting mta failed
    By fieze in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 04-21-2008, 05:52 AM
  4. zmmailboxdctl not starting after reboot, in RC2 also..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 11-26-2007, 02:25 AM
  5. Zimbra on Debian?
    By omry_y in forum Installation
    Replies: 25
    Last Post: 11-04-2005, 11:36 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •