Results 1 to 2 of 2

Thread: uninstall/re-install problem

  1. #1
    TheCowStir is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iowa
    Posts
    9
    Rep Power
    9

    Post uninstall/re-install problem

    This is more of a comment than a question.

    My experience with trying to get Zimbra working has been a little troubled starting by my inability to spell zimbra correctly (zimba instead of zimbra).. Two uninstall/re-installs later I have it working after starting to dig into some of the innards.

    1. Since a lot of people seem to be having problems with the ldap server still running after an uninstall/re-install, maybe the installer should check for slapd running.

    2. Here is a problem with the installer, (I think).
    During part of my troubleshooting installs I added a mysql user. The last install generated this problem in the log.

    Oct 16 17:02:25 zimbra postfix/smtp[20594]: 6DFC02DD27: to=, orig_to=, relay=127.0.0.1[127.0.0.1], delay=1296, status=deferred (host 127.0.0.1[127.0.0.1] said: 451 4.6.0 Failed, id=02822-06, from MTA([127.0.0.1]:10025): 451 Error: queue file write error (in reply to end of DATA command))
    and found that the zimbra users have a new UID however the owners of /var/spool/mail/postfix and zimbra are the old users.

    volz:x:500:500:Todd Volz:/home/volz:/bin/bash
    mysql:x:503:503::/opt/zimbra/mysql:/sbin/nologin
    zimbra:x:504:504::/opt/zimbra:/bin/bash
    postfix:x:505:505::/opt/zimbra/postfix:/bin/bash
    [root@zimbra mail]# ls
    postfix volz zimbra
    [root@zimbra mail]# ls -la
    total 16
    drwxrwxr-x 2 root mail 4096 Oct 13 13:25 .
    drwxr-xr-x 14 root root 4096 Oct 13 18:51 ..
    -rw-rw---- 1 502 mail 0 Oct 13 13:25 postfix
    -rw-rw---- 1 volz mail 0 Oct 13 12:27 volz
    -rw-rw---- 1 501 mail 0 Oct 13 13:23 zimbra
    [root@zimbra mail]#
    Hope this helps for the next version of the installer. Let me know if you need any further information.[/FONT]

  2. #2
    KevinH's Avatar
    KevinH is offline Expert Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by TheCowStir
    1. Since a lot of people seem to be having problems with the ldap server still running after an uninstall/re-install, maybe the installer should check for slapd running.
    Yes we are adding some more checks on the installer to help prevent this.

    Quote Originally Posted by TheCowStir
    2. Here is a problem with the installer, (I think).
    During part of my troubleshooting installs I added a mysql user. The last install generated this problem in the log.
    Ok after you added that user did you do a full uninstall (install.sh -u) and then reinstall. You may have confused the installer if you did this and didn't clean up first.

    Thanks for the note.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cannot install zimbra (/etc/hosts problem ?)
    By kevork in forum Installation
    Replies: 12
    Last Post: 06-15-2010, 04:41 AM
  2. [SOLVED] fc6 install problem
    By underdog in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 08-03-2009, 01:55 PM
  3. Zimbra Install Problem - getDirectContext
    By bsimzer in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 07-19-2007, 10:12 AM
  4. Multi-server install - logger problem
    By mrfileio in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 11-29-2006, 06:53 AM
  5. install problem with FC5
    By indica3D in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 11-05-2006, 03:49 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •