Results 1 to 4 of 4

Thread: Email not sent

  1. #1
    RizKhan is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    17
    Rep Power
    4

    Exclamation Email not sent

    Hi

    I installed Zimbra Open Source edition on Ubuntu 8.04 and everything seems working fine. All the services are started and running. I can access the admin page and web mail without any error.

    My question is that now if I want to configure external email accounts and also where I can do settings for SMTP?

    This is my first installation and I am very new to all this. So please help me out that how can I get it configured and running with our company's email accounts?


    Thanks

    RizKhan

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,485
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by RizKhan View Post
    My question is that now if I want to configure external email accounts
    Go to the user Preferences/Accounts page and set an external accoun there.

    Quote Originally Posted by RizKhan View Post
    ....and also where I can do settings for SMTP?
    What SMTP settings do you mean?

    Quote Originally Posted by RizKhan View Post
    This is my first installation and I am very new to all this. So please help me out that how can I get it configured and running with our company's email accounts?
    I'd suggest you read the Admin Guide on the documents page (link at the top of this page) and spend some time researching in the forums, most questions posted here have already been answered.

    You've given this thread a title of "Email not sent", what does that have to do with your questions?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    RizKhan is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    17
    Rep Power
    4

    Default

    SMTP settings mean that when I send an email even to local zimbra email account also it say that message sent but when I check in other account inbox so there it dont show any email received.

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,485
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by RizKhan View Post
    SMTP settings mean that when I send an email even to local zimbra email account also it say that message sent but when I check in other account inbox so there it dont show any email received.
    The message should be delivered and there's no need to enter any SMTP settings. If you're behind a NAT router (or firewall) have you set-up a Split DNS and is your /etc/hosts file correct (you can check that in the Quick Start Installation Guide)? You can verify the settings by following the instructions in the Split DNS article. You should also check the Log Files for any errors and have a look through the forums as this problem has most likely been answer before.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] mailboxmanager does not start
    By jrefl5 in forum Administrators
    Replies: 18
    Last Post: 01-30-2012, 11:40 PM
  2. [SOLVED] Moving Zimbra to a new server
    By krolen in forum Administrators
    Replies: 109
    Last Post: 02-05-2009, 11:38 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  4. upgrade to 4.0.3 antispam does'nt work
    By lucanannipieri in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 11-07-2006, 03:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •