Results 1 to 9 of 9

Thread: Problem with multiple domains

  1. #1
    chenthil is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    India
    Posts
    49
    Rep Power
    8

    Default Problem with multiple domains

    Hi ,
    I am using Zimbra network edition ( Standard license ) . we have added another domain in our server .

    If we have same user .

    user1@existingdomain.com , user1@newdomain.com . Pop3 and IMAP connection is working only for existing domain only ...

    pop3 and IMAP is working only for existing domain not for the new domain .

    when we configure pop3 or IMAP for newdomain , we are connected to existing domain but webmail are working fine .

    Can any1 through some light on this issue ????

    Thanks in Advance

    Regards
    Chenthil

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,483
    Rep Power
    56

    Default

    Please update your forum profile with the output of the following command (do not post the information in this thread:
    Code:
    zmcontrol -v
    Quote Originally Posted by chenthil View Post
    user1@existingdomain.com , user1@newdomain.com . Pop3 and IMAP connection is working only for existing domain only ...
    How about some errors from the log files or a description of what, exactly, happens when you try and connect via the pop3 or IMAP client?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    chenthil is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    India
    Posts
    49
    Rep Power
    8

    Default

    [zimbra@mail ~]$ zmcontrol -v
    Release 6.0.6_GA_2330.RHEL5_64_20100505193959 RHEL5_64 NETWORK edition.

    i cant find any error in the log .. i have seen /var/log/zimbra.log /var/log/maillog ...

  4. #4
    chenthil is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    India
    Posts
    49
    Rep Power
    8

    Default

    i have same set of user in two domains

    1) user1@existingdomian.com user1@newdomian.com
    2) user2@existingdomian.com user2@newdomian.com

    when i try to configure pop3 and IMAP setting for the newdomain .. i am able to download mails from existingdomain only .

    Please suggest me the reason . i hae configured virtual host in admin console and my webclient is working fine .

    Regards
    Chenthil

  5. #5
    chenthil is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    India
    Posts
    49
    Rep Power
    8

    Default

    Can anyone give some suggestion where i can check some setting in my server regarding above problem ..

  6. #6
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,483
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by chenthil View Post
    when i try to configure pop3 and IMAP setting for the newdomain .. i am able to download mails from existingdomain only .
    What do you think a Virtual Domain would allow you to do anything else? This is a quote from the help text above the Virtual Domain box in the Admin UI:

    Virtual hosts allow the system to establish a default domain for a user login. Any user that logs in while using a URL with one of the hostnames below will be assumed to be in this domain, 'yourdomain.com' . Please note, that removal of a virtual host takes effect only after mailbox server is restarted.
    You have not added an additional domain to your server, you've added a Virtual Domain that points to your existing domain and therefore you will see the mail in that domain users mailbox.

    If you wanted different domains you need to add them as a new domain and create new mailboxes on those domains. What are you trying to do with this set-up?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,483
    Rep Power
    56

    Default

    To save us having to ask you everytime you post a question please add the following information to your forum profile as I asked earlier, it's of no use in this thread.

    Quote Originally Posted by chenthil View Post
    [zimbra@mail ~]$ zmcontrol -v
    Release 6.0.6_GA_2330.RHEL5_64_20100505193959 RHEL5_64 NETWORK edition.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    chenthil is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    India
    Posts
    49
    Rep Power
    8

    Default

    Hi Phoneix ,
    yeah , I have created separate domain in Admin UI . I have created seperate user as you have mentioned earlier for the new domain .

    I have seen logs of /var/log/zimbra.log , /var/log/maillog and i didnt trace any error in this logs ...

  9. #9
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,483
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by chenthil View Post
    Hi Phoneix ,
    yeah , I have created separate domain in Admin UI . I have created seperate user as you have mentioned earlier for the new domain .

    I have seen logs of /var/log/zimbra.log , /var/log/maillog and i didnt trace any error in this logs ...
    So what are you telling me now? If you have a separate domain with users then they can use any client to get the email from thos accounts, there is no problem doing that, if that's what you're doing and it appears not to be working then you need to give an exact description of what happens on the client when they connect and what you see in the log files (including some information from the audit log that the have connected).
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Multiple domains with multiple SMTP points of presence
    By fcolpron in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 09-08-2008, 11:46 AM
  2. Allow single account to be domain admin over multiple domains
    By peter@mxtoolbox.com in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 03-19-2008, 12:36 PM
  3. One GAL for multiple domains - need clarification
    By smokey7722 in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 12-18-2007, 10:08 AM
  4. Same user and aliases on multiple domains
    By wiscalico in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 08-01-2007, 02:37 AM
  5. multiple domains with multiple MX records ?
    By msentissi in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 06-13-2006, 09:41 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •