Results 1 to 7 of 7

Thread: Problem in receiving email

  1. #1
    Joe Ng is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    5
    Rep Power
    8

    Default Problem in receiving email

    Hi All,

    I have setup the Zimbra Collaboration Suite 3.1 in Fedora3 first time.
    When I test email function, I cannot receive any email from outside.

    I got this return message:
    ----------------------------------------------------------------------
    This is the Postfix program at host zimbra.permanent.serveftp.com.

    I'm sorry to have to inform you that your message could not
    be delivered to one or more recipients. It's attached below.

    For further assistance, please send mail to

    If you do so, please include this problem report. You can
    delete your own text from the attached returned message.

    The Postfix program

    : Host or domain name not found. Name service
    error for name=zimbra.permanent.serveftp.com type=A: Host not found

    Final-Recipient: rfc822; testing@permanent.serveftp.com
    Action: failed
    Status: 5.0.0
    Diagnostic-Code: X-Postfix; Host or domain name not found. Name service error
    for name=zimbra.permanent.serveftp.com type=A: Host not found
    -----------------------------------------------------------------------

    I have checked all the service is started.
    Should I do any other configure for the postfix.

    Thank you

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,480
    Rep Power
    56

    Default

    Code:
    The Postfix program
    
    : Host or domain name not found. Name service
    error for name=zimbra.permanent.serveftp.com type=A: Host not found
    That's the clue, zimbra can't find your server. Do you have a DNS server set-up locally? Have you also setup your /etc/hosts file correctly? Are you using DNS lookups in the Admin GUI?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Joe Ng is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    5
    Rep Power
    8

    Default

    The domain is registered in no-ip.com
    So I do not setup the DNS in local server
    I must setup the DNS ??


    I already modify the /etc/hosts file
    192.168.1.10 zimbra.permanent.serveftp zimbra

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,480
    Rep Power
    56

    Default

    Your DNS records are setup incorrectly, in fact your domain name doesn't even show in any DNS records. Go to pingability and try your DNS resolution. You need to set the DNS records correctly.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Joe Ng is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    5
    Rep Power
    8

    Default

    I have changed the domain to permanent.serveftp.com

    I can received email when the "Enable DNS lookups" is disable but I cannot send out email

    On the other hand, when I enable the DNS lookups, I can send mail but cannot receive email.

    What is the problem? Because of local DNS setting has some problems ?

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,480
    Rep Power
    56

    Default

    Do you have a router installed? Are you forwarding port 25 to your zimbra server? If I telnet to your domain name on port 25 I get a connection refused. that's usually caused by firewall/router problem or zimbra isn't running. Also, your MX record should point to the FQDN of the server that zimbra is running on.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    Joe Ng is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    5
    Rep Power
    8

    Default

    The server is located at DMZ so port 25 is not blocked

    the mx record is using "permanent.serveftp.com"

    After checking, when the server receive email, all the emails are hold in the
    "Mail Queue -> Deferred"

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 11-07-2010, 01:54 PM
  2. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  3. upgrade to 4.0.3 antispam does'nt work
    By lucanannipieri in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 11-07-2006, 03:56 AM
  4. Receive email problem
    By Phantasmagoria in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 01-06-2006, 11:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •