Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: [SOLVED] Installation Problems

  1. #1
    eduardo.mejia is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Lima - Peru
    Posts
    20
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] Installation Problems

    Hi Forum,


    I'm using zcs-6.0.6_GA_2324.RHEL5.20100406144520;
    to install it I rum

    ./install --platform-override
    as always do when install zimbra and until now without problems. But today install it and when I try to mail.domain.com/ to see the webserver interface or :7071/zimbraAdmin to manage console I can log in.

    The ZCS_box is behind an IP tables FW.
    ZCS has a private IP and /etc/hosts configured
    127.0.0.1 localhost.localdomain
    192.168.0.3 mail.my_domain.com

    But when I do su - zimbra appear the following message.
    I do not understand why this happen o what is the source of this problem.

    ]# su - zimbra
    [zimbra@mail ~]$ zmcontrol status
    Host mail.notariadannon.com
    antispam Running
    antivirus Running
    imapproxy Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    mysql.server is not running.
    memcached Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Stopped
    Even I do install the version that is en the official site and nothing, I got the same problem.

    My System Is fully updated and dependences were found (when install 606 and 607zcs_version)


    Can somebody help me.

    Thank You Very Much

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,566
    Rep Power
    57

    Default

    The usual answer to this problem is: a) you have an invalid hosts file and b) you need to set-up a Split DNS server on your LAN. Please read the Quick Start Installation Guide for details of the correct hosts file format and the article on SPlit DNS. Theer are many threads all over these forums that describe how to check the validity of your host file & the DNS configuration, when you've fixed the DNS & hosts file please check the with the details in the forum threads.

    BTW, you also don't need to install the proxy & memcached (nor should they be installed) on a single server Zimbra installation.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    eduardo.mejia is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Lima - Peru
    Posts
    20
    Rep Power
    5

    Default

    Hello Bill, and thank you very much for your quickly answer.

    In my internal network I have only 3 servers

    1st = CentOS + IPTables + DNS_Bind(Chrooted)+DHCP (internal zone configured)
    2nd = CentOS + Apache + MySQL + PHP
    3th = CentOS + rpmforge-repo + CentOS_Plus_Repo, both enable + Zimbra (sendmail deinstall)


    I do need one dns only for the Zimbra box, even having a DNS for my internal network?

    best Regards.

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,566
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by eduardo.mejia View Post
    I do need one dns only for the Zimbra box, even having a DNS for my internal network?
    If you already have a DNS server then you need to modify it to contain the DNS A & MX records for your domain and pointing to the Zimbra server (the example is the Split DNS article), have you done that and checked the /etc/hosts file?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    eduardo.mejia is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Lima - Peru
    Posts
    20
    Rep Power
    5

    Default

    Hi.
    I already reinstall ZCS 606, without proxy & memcached, but the same, with the mysql.
    I do not know what to do ...

    What do you suggest ?

    Regards

  6. #6
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,566
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by eduardo.mejia View Post
    Hi.
    I already reinstall ZCS 606, without proxy & memcached, but the same, with the mysql.
    I do not know what to do ...

    What do you suggest ?

    Regards
    You need to provide some information about the problem. Let's start with the output of the following commands (run on the zimbra server):
    Code:
    cat /etc/hosts
    cat /etc/resolv.conf
    dig yourdomain.com any
    dig yourdomain.com mx
    host `hostname` <- use that exact command with backticks not single quotes
    You should also look in the log files for errors when you start Zimbra and see what the problem is.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    eduardo.mejia is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Lima - Peru
    Posts
    20
    Rep Power
    5

    Default

    cat /etc/hosts
    # Do not remove the following line, or various programs
    # that require network functionality will fail.
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    192.168.0.3 mail.notariadannon.com
    ::1 localhost6.localdomain6 localhost6

    cat /etc/resolv.conf
    ; generated by /sbin/dhclient-script
    search mydomain.com
    nameserver 192.168.0.1

    This is my information because I can't change now the Public DNS in my ISP because I can't leave the enterprise without mail service.

    #host hostname and
    #dig mydomain.tld mx are pointing to a public IP

    This is why I set up a DNS server internally.

    Best Regards.

    Meanwhile I do uninstall all zcs until have more infor.

  8. #8
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,566
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by eduardo.mejia View Post
    This is my information because I can't change now the Public DNS in my ISP because I can't leave the enterprise without mail service.

    #host hostname and
    #dig mydomain.tld mx are pointing to a public IP

    This is why I set up a DNS server internally
    Zimbra will not install (nor work) correctly until you have the DNS A & MX records set-up on your LAN DNS server.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  9. #9
    eduardo.mejia is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Lima - Peru
    Posts
    20
    Rep Power
    5

    Default

    But I have running on a DNS in 192.168.0.1 (host) pointing to (192.168.0.3 zcs).

    I will check out again and tell you how its all!!

    Thank You.

  10. #10
    eduardo.mejia is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Lima - Peru
    Posts
    20
    Rep Power
    5

    Default

    Ohh my bad!!
    I just remember I stopped 192.168.0.1's named, where I configured the $MyDomain and I was having troubles with my internal web server and obviously zimbra...

    But I'll install a BIND in the ZCS Server and poing resolv.conf to itself.
    Doing this, it might work, as well?

    Thank You

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 03-03-2008, 03:08 PM
  2. Zimbra Installation Problems (RHEL AS v4)
    By stillwell in forum Installation
    Replies: 15
    Last Post: 06-28-2007, 07:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •