Results 1 to 2 of 2

Thread: [SOLVED] Incorrect Bounce Message

  1. #1
    dhiraj.gaur is offline Beginner Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    4

    Default [SOLVED] Incorrect Bounce Message

    HI all
    I have been using ZCS 5.0 for quite sometime and things were working well until I decided to upgrade ZCS 6.0 .
    I did a clean install of ZCS 6.0. My config scenario is as follows

    server : mail.abc.in ( where abc is my public domain )

    I have created another domain within zimbra i.e abc.in

    I create users in mail.abc.in domain and create an alias (eg myname@abc.in)

    The reason for doing so is my users login using employee number eg 01546@mail.abc.in while their mails are sent and received in their respective alias (for eg myname@abc.in)

    My MX records are working fine and DNS is internally hosted. Nslookup and dig for abc.in and mail.abc.in reply with the correct MX records.

    Now the problem :
    When I send mails from external network (eg gmail.com) to address myname@abc.in. The mail is delivered to the correct mailbox but the sender still gets a bounced message like this

    The mail system

    : abc.in

    Final-Recipient: rfc822; dhiraj@abc.in
    Original-Recipient: rfc822;dhiraj@abc.in
    Action: failed
    Status: 5.0.0
    Diagnostic-Code: X-Postfix; abc.in



    And this is what i get in the zimbra.log file

    Jun 10 15:32:11 mail postfix/error[11718]: DBBD72185EA: to=, relay=none, delay=0.02, delays=0.01/0.01/0/0, dsn=5.0.0, status=bounced (abc.in)


    I have already read about split DNS and other workarounds as mentioned in the zimbra wiki for incoming issues but the problem persists.


    Plzzzzzz Help !!!!!!!!!

  2. #2
    dhiraj.gaur is offline Beginner Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    4

    Default

    I solved my problem myself. The problem was not with the DNS but with my mailbox configuration where i mistakenly added myname@abc.in as the forward address instead of the reply to field and the problem started.

    Mods please close the thread. Thanks for the support ZIMBRA ROCKS !!!!!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 'Couldn't access Yahoo! Zimbra Desktop server"
    By chirag1 in forum Error Reports
    Replies: 37
    Last Post: 06-12-2011, 05:14 PM
  2. [SOLVED] Zimbra desktop slowed down the system
    By hvle in forum General Questions
    Replies: 5
    Last Post: 03-23-2009, 05:32 PM
  3. Emails bouncing with "Error Text: 401,'null'"
    By sholden in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 27
    Last Post: 08-20-2008, 04:59 PM
  4. Incorrect New Message Count
    By andreychek in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 08-26-2006, 01:07 PM
  5. Forward | bounce message as a filter action
    By dfaulkner in forum Developers
    Replies: 3
    Last Post: 02-23-2006, 11:17 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •