Results 1 to 7 of 7

Thread: [SOLVED] service STAT problem

  1. #1
    warcries is offline Active Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    34
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] service STAT problem

    hi guys,

    service STAT had stopped. Already, restarted the zmcontrol but it can't RUN.

    Any advised will be appreciated.

    Thank you.

  2. #2
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Code:
    su - zimbra
    zmcontrol status
    zmstatctl status
    zmcontrol -v
    ls -l /opt/zimbra/zmstat

  3. #3
    Spencer is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    63
    Rep Power
    8

    Default

    I am having the same issues..

    Host ######
    antispam Running
    antivirus Running
    convertd Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Stopped

    process 20224 in /opt/zimbra/zmstat/pid/zmstat-io.pid not running
    process 20867 in /opt/zimbra/zmstat/pid/zmstat-vm.pid not running
    process 6568 in /opt/zimbra/zmstat/pid/zmstat-cpu.pid not running
    process 20983 in /opt/zimbra/zmstat/pid/zmstat-convertd.pid not running
    process 20875 in /opt/zimbra/zmstat/pid/zmstat-fd.pid not running
    process 20220 in /opt/zimbra/zmstat/pid/zmstat-io-x.pid not running
    process 21013 in /opt/zimbra/zmstat/pid/zmstat-mtaqueue.pid not running
    Running: zmstat-allprocs
    Running: zmstat-df
    Running: zmstat-mysql

    Release 6.0.5_GA_2213.UBUNTU6_64 UBUNTU6_64 NETWORK edition.

    ls -l /opt/zimbra/zmstat

    lists a bunch of files.

    I can restart the service, but then it stops after a week or so.

  4. #4
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    The reason why I asked for a list of those files, instead of "a bunch of files", is to check the permissions Try the following
    Code:
    su - zimbra
    zmstatctl stop
    exit
    chown -R zimbra:zimbra /opt/zimbra/zmstat
    su - zimbra
    zmstatctl start
    zmstatctl status

  5. #5
    Spencer is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    63
    Rep Power
    8

    Default

    The files in zmstat all had zimbra:zimbra ownership. I did that anyways and restarted the service and its running.

    I will keeep and eye on it, but generally the stats service fails after a week or so of running. Unfortunatly I don't know what to look for in the logs to find any errors.

  6. #6
    Mark Daniel's Avatar
    Mark Daniel is offline Senior Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Ferndale, MI
    Posts
    54
    Rep Power
    7

    Default

    I'm having the same affliction, but it appears that zmstats is running, and the zmstats folder is stuffed full of active, non-zero-byte files all owned by zimbra. However, when I sign into the Admin console, I'm getting red X's for each service (server is running perfectly otherwise, besides getting zero'ed out mail reports).
    mark daniel | actc
    zcs 6 ose | mac pro | mac os x server 10.4.11

  7. #7
    Mark Daniel's Avatar
    Mark Daniel is offline Senior Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Ferndale, MI
    Posts
    54
    Rep Power
    7

    Default

    Ah, just realized: /opt/log/mail.log and /opt/log/zimbra.log are zero-byte in length.

    Code:
    -rw-r-----    1 root    admin           0 Jul  3 03:17 mail.log
    -rw-r--r--    1 zimbra  zimbra          0 May 26 03:15 zimbra-stats.log
    -rw-r--r--    1 zimbra  zimbra          0 Jul  8 03:16 zimbra.log
    What would prevent Zimbra from being able to write to those files? (I know mail.log *used* to be written to, but not sure if that should still be the case).
    mark daniel | actc
    zcs 6 ose | mac pro | mac os x server 10.4.11

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 04-01-2009, 12:46 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 09-05-2007, 06:25 AM
  3. Zimbra, WM5.0, AS + problem with regional fonts
    By wojo2000 in forum Zimbra Mobile
    Replies: 7
    Last Post: 06-25-2007, 01:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •