Results 1 to 9 of 9

Thread: Name service error for name=localhost.localdomain type=A: Host

  1. #1
    jlbrennan20 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    6
    Rep Power
    9

    Unhappy error when sending to zimbra however sending mail from zimbra works perfectly

    hi , ive recently setup the zimbra vmware virtual appliance and have added my domain in the zimbra admin console however when i login i am able to send messages from my domain but cannot receive any emails sent to me.

    my dns is hosted with my domain at bottledomains.com.au and ive setup an A record and MX record so im not sure what else it could be.

    this is the error i get when i try to send an email to the mailserver "Name service error for name=localhost.localdomain type=A: Host" i havent had much experience with linux and postfix so im sorry if this is just something simple i havent setup.

    another issue not quite as crucial at the moment is that i want to use ssl for the zimbra webmail however after searching the forums and finding the solution i tryed it with no luck, i logged into the zimbra virtual appliance as root and tryed the commands both didnt work giving me the error no such command:

    zmtlsctl https
    tomcat stop
    tomcat start

    zmtlsctl mixed
    tomcat stop
    tomcat start

    thankyou for any help i really appreciate it
    Last edited by jlbrennan20; 07-17-2006 at 07:10 AM.

  2. #2
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Make sur eyour hosts file has your correct hostname / FQDN / and IP.

    You can find more info on how to edit it by doing a search for hosts file.

    Good luck.

  3. #3
    jlbrennan20 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    6
    Rep Power
    9

    Unhappy

    my hosts file looks like this :

    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    192.168.1.68 zimbra.jbaassociates.net zimbra

    still no luck though i still get the same error Host or domain name not found. Name service error
    for name=localhost.localdomain type=A: Host not found

  4. #4
    jlbrennan20 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    6
    Rep Power
    9

    Default

    could someone maybe give me a quick step by step for the options to change on the zimbra vmware image if thats easier to explain.

  5. #5
    jlbrennan20 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    6
    Rep Power
    9

    Default

    thankyou for all your help but ive fixed all my problems now

    thanks

  6. #6
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    May I ask what the problem was?
    I'm just curious.

    john
    Quote Originally Posted by jlbrennan20
    thankyou for all your help but ive fixed all my problems now

    thanks

  7. #7
    jlbrennan20 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    6
    Rep Power
    9

    Default

    i downloaded the zimbra vmware virtual appliance and even after i added my fqdn and hostname to the hosts file i still couldnt get it to work so i decided to start a fresh vmware machine with fedora core 4 , after setting up fedora i downloaded the zimbra setup files from the site and installed it and at first i got an error saying there is no mx associated with my domain but after rechecking my hosts file i had found i made a typo. i think its alot more simple and easier to just build your own vmware image instead of using the prebuilt one that you can download i mean the zimbra folks did a great job with that setup file. ive only used linux 3 or 4 times and found this very very easy compared to trying to setup ms exchange and e.t.c on windows.

    thankyou for your help though john

  8. #8
    ay4you is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    London
    Posts
    47
    Rep Power
    7

    Default

    i also am having the same problem can send but cant recieve
    i know it is a dns issue but how do i resolve it

  9. #9
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,480
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by ay4you View Post
    i also am having the same problem can send but cant recieve
    i know it is a dns issue but how do i resolve it
    Please don't post duplicates, it makes it difficult to follow your threads. Search the forums for your answer, it is most likely a DNS issue. Post any resolution or questions to your other thread.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Spontaneous host not found
    By taun in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 11-20-2006, 09:22 AM
  2. Installation Cancelled - Zimbra-spell !
    By Ledg in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-19-2006, 02:54 AM
  3. Replies: 21
    Last Post: 08-29-2006, 08:47 AM
  4. Problem about host looup.failed
    By jipeng in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 06-08-2006, 12:49 AM
  5. Unknown Host ?
    By msentissi in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-18-2006, 03:57 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •