Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: Installation succesfful! But problem with zmcontrol start

  1. #11
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    the (*AT<<<) = @

    It's to prevent spam bots

  2. #12
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Hi,

    I got your log.
    From the very beginning, your postifx is stopped.

    Have you tried a
    >zmcontrol stop
    then a
    >zmcontrol start?


    Then post the log.
    Code:
    Jul  6 18:04:05 localhost postfix/postqueue[5995]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    Jul  7 04:04:06 localhost zimbramon[5846]: 5846:info: 2006-07-07 04:04:02, STATUS: zimbra: antispam: Stopped 
    Jul  7 04:04:06 localhost zimbramon[5846]: 5846:info: 2006-07-07 04:04:02, STATUS: zimbra: antivirus: Stopped 
    Jul  7 04:04:06 localhost zimbramon[5846]: 5846:info: 2006-07-07 04:04:02, STATUS: zimbra: ldap: Running 
    Jul  7 04:04:06 localhost zimbramon[5846]: 5846:info: 2006-07-07 04:04:02, STATUS: zimbra: logger: Running 
    Jul  7 04:04:06 localhost zimbramon[5846]: 5846:info: 2006-07-07 04:04:02, STATUS: zimbra: mailbox: Running 
    Jul  7 04:04:06 localhost zimbramon[5846]: 5846:info: 2006-07-07 04:04:02, STATUS: zimbra: mta: Stopped 
    Jul  7 04:04:06 localhost zimbramon[5846]: 5846:info: 2006-07-07 04:04:02, STATUS: zimbra: snmp: Running 
    Jul  7 04:04:06 localhost zimbramon[5846]: 5846:info: 2006-07-07 04:04:02, STATUS: zimbra: spell: Running 
    Jul  6 18:06:03 localhost postfix/postqueue[6521]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    Jul  7 04:06:04 localhost zimbramon[6366]: 6366:info: 2006-07-07 04:06:01, STATUS: zimbra: antispam: Stopped 
    Jul  7 04:06:05 localhost zimbramon[6366]: 6366:info: 2006-07-07 04:06:01, STATUS: zimbra: antivirus: Stopped 
    Jul  7 04:06:05 localhost zimbramon[6366]: 6366:info: 2006-07-07 04:06:01, STATUS: zimbra: ldap: Running 
    Jul  7 04:06:05 localhost zimbramon[6366]: 6366:info: 2006-07-07 04:06:01, STATUS: zimbra: logger: Running 
    Jul  7 04:06:05 localhost zimbramon[6366]: 6366:info: 2006-07-07 04:06:01, STATUS: zimbra: mailbox: Running 
    Jul  7 04:06:05 localhost zimbramon[6366]: 6366:info: 2006-07-07 04:06:01, STATUS: zimbra: mta: Stopped 
    Jul  7 04:06:05 localhost zimbramon[6366]: 6366:info: 2006-07-07 04:06:01, STATUS: zimbra: snmp: Running 
    Jul  7 04:06:05 localhost zimbramon[6366]: 6366:info: 2006-07-07 04:06:01, STATUS: zimbra: spell: Running 
    Jul  6 18:08:03 localhost postfix/postqueue[7518]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    Jul  7 04:08:05 localhost zimbramon[7358]: 7358:info: 2006-07-07 04:08:01, STATUS: zimbra: antispam: Stopped 
    Jul  7 04:08:05 localhost zimbramon[7358]: 7358:info: 2006-07-07 04:08:01, STATUS: zimbra: antivirus: Stopped 
    Jul  7 04:08:05 localhost zimbramon[7358]: 7358:info: 2006-07-07 04:08:01, STATUS: zimbra: ldap: Running 
    Jul  7 04:08:05 localhost zimbramon[7358]: 7358:info: 2006-07-07 04:08:01, STATUS: zimbra: logger: Running 
    Jul  7 04:08:05 localhost zimbramon[7358]: 7358:info: 2006-07-07 04:08:01, STATUS: zimbra: mailbox: Running 
    Jul  7 04:08:05 localhost zimbramon[7358]: 7358:info: 2006-07-07 04:08:01, STATUS: zimbra: mta: Stopped 
    Jul  7 04:08:05 localhost zimbramon[7358]: 7358:info: 2006-07-07 04:08:01, STATUS: zimbra: snmp: Running 
    Jul  7 04:08:05 localhost zimbramon[7358]: 7358:info: 2006-07-07 04:08:01, STATUS: zimbra: spell: Running

  3. #13
    mansuper is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    100
    Rep Power
    9

    Default

    Yes. I tried that one too. But of no use.

  4. #14
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    But we need the log because it will tell us why it didn't start. You can e-mail it to me again if you wish.

    john

  5. #15
    bobby is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    518
    Rep Power
    10

    Default

    can you verify that there is not another mta already running; what is the output of "telnet localhost 25"?

    otherwise, you should probably see something useful if you "tail -f /var/log/zimbra.log" and run "postfix start"

  6. #16
    Fabio is offline Active Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    29
    Rep Power
    9

    Default LDAP problem?

    Hello Sirs,
    I have the same problem and investigating among the logs I have noticed that the only trial that has departed is LDAP but in the file / tmp/zmcontrol.out.xxxxes appear the following lines that explain man behavior:

    [root@mail ~] #tail - f / tmp/zmcontrol.out.16289
    Sleeping... Couldn't contact LDAP return=-1
    Sleeping... Couldn't contact LDAP return=-1
    Sleeping... Couldn't contact LDAP return=-1
    Sleeping... Couldn't contact LDAP return=-1
    Sleeping... Couldn't contact LDAP return=-1
    Sleeping... Couldn't contact LDAP return=-1
    Sleeping... Couldn't contact LDAP return=-1
    Sleeping... Couldn't contact LDAP return=-1
    Sleeping... Couldn't contact LDAP return=-1
    Sleeping... Couldn't contact LDAP return=-1

    Nevertheless I don't understand from thing depends, from the moment that after the installation all the trials had regularly set out.

    Some suggestion?

    Thanks.

    Fabio

  7. #17
    Fabio is offline Active Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    29
    Rep Power
    9

    Default Problem resolve

    Hi Sirs,
    the problem that I have previously described there is only if I use the command sudo:

    sudo -u zimbra /opt/zimbra/bin/zmcontrol start

    while entering with:

    su - zimbra
    zmcontrol start

    the problem doesn't introduce him; in the old version 3.1.4 the use of I for the start of the server didn't introduce this problem.

    Fabio.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  2. start on boot problem
    By vaneck in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 05-03-2006, 01:40 PM
  3. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM
  4. Installation problem
    By sywong70 in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 11-07-2005, 09:01 PM
  5. Installation problem
    By charlie in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 10-14-2005, 08:55 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •