Results 1 to 6 of 6

Thread: [SOLVED] RAID config for small, single server deployment

  1. #1
    ccruger's Avatar
    ccruger is offline New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Littleton, NH
    Posts
    3
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] RAID config for small, single server deployment

    Hey all -
    Hardware question -

    For a smaller new deployment (+- 300 users), would this still be the optimum RAID configuration on a single server with no SAN?

    **
    (6) 300Mb SAS Drives in a single RAID 1 0 configuration. Array is partitioned as: /swap is 16gb SWAP - /boot is 100mb EXT3 - / is 820Gb EXT3

    Zimbra Release 6.0.4_GA_2038.RHEL5_64_20091214174341
    RHEL5_64 NETWORK edition

    **
    Thanks!

    HP DL360 G6
    2. Ghz Dual Quad Core processors
    8Mb RAM
    BIOS has Hyperthreading disabled, scsi cache disabled, virtual technology disabled.

  2. #2
    y@w's Avatar
    y@w
    y@w is offline Moderator
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    658
    Rep Power
    8

    Default

    Looks like you've got a pretty good setup for the size.

    I'm assuming that by '8Mb' you meant '8GB'

  3. #3
    stardust is offline New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default

    Yes, we are running for 273 active users ( 0.5 - 3 GB mailbox size) almost the same hardware and it works like a sharm with some performance reserve for the future.

  4. #4
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,316
    Rep Power
    13

    Default

    I'd rather have smaller "main" volume (two 146 SAS GB 15K RPM) and create a big & low cost "secondary" volume for HSM (two to four 750 GB SAS 7.2K RPM).

    And don't forget backup space.

  5. #5
    ccruger's Avatar
    ccruger is offline New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Littleton, NH
    Posts
    3
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by y@w View Post
    Looks like you've got a pretty good setup for the size.

    I'm assuming that by '8Mb' you meant '8GB'
    Yup - 8Gb, not 8Mb - !

  6. #6
    ccruger's Avatar
    ccruger is offline New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Littleton, NH
    Posts
    3
    Rep Power
    5

    Default

    Thanks All!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. How to: cold standby server (no cluster)
    By fisch09 in forum Installation
    Replies: 50
    Last Post: 02-18-2014, 10:51 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. Moving from single to multi server
    By stephenwilley in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 06-11-2008, 09:52 AM
  4. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 07:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •