Results 1 to 9 of 9

Thread: Problems while installing Zimbra Network Edition

  1. #1
    mansuper is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    100
    Rep Power
    9

    Default Problems while installing Zimbra Network Edition

    How to test if the installation is successful?

  2. #2
    gmsmith is offline Moderator
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Williamsburg, VA
    Posts
    451
    Rep Power
    9

    Default

    Once it is installed as user zimbra do: zmcontrol status

    All items should be running...and you should be able to hit

    http(s)://yourmachinename

    Admin interface is at: https://yourmachine:7071/

    Be sure to read the docs over at:

    http://www.zimbra.com/community/documentation.html

  3. #3
    mansuper is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    100
    Rep Power
    9

    Default

    Thank you very much.
    The result I got is shown below. Can you please tell what could be the wrong with the stopped services. I started the services again using command "zmcontrol start". But again if I check the status of the services, it says the same.
    [zimbra@zimbra ~]$ zmcontrol status
    Host zimbra
    antispam Stopped
    zmamavisdctl is not running
    antivirus Stopped
    zmamavisdctl is not running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Stopped
    postfix is not running
    snmp Running
    spell Running
    You have new mail in /var/spool/mail/zimbra

    Thanks in advance.

  4. #4
    gmsmith is offline Moderator
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Williamsburg, VA
    Posts
    451
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by mansuper
    Thank you very much.
    The result I got is shown below. Can you please tell what could be the wrong with the stopped services. I started the services again using command "zmcontrol start". But again if I check the status of the services, it says the same.
    [zimbra@zimbra ~]$ zmcontrol status
    Host zimbra
    antispam Stopped
    zmamavisdctl is not running
    antivirus Stopped
    zmamavisdctl is not running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Stopped
    postfix is not running
    snmp Running
    spell Running
    You have new mail in /var/spool/mail/zimbra

    Thanks in advance.
    Be sure you followed the directions on the installation...

  5. #5
    mansuper is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    100
    Rep Power
    9

    Default

    I have followed all the instructions while installing it. And that too, some of the services are running and the others are only stopped. Do you think from my previous message that my installation didn't went well?
    Regards

  6. #6
    gmsmith is offline Moderator
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Williamsburg, VA
    Posts
    451
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by mansuper
    I have followed all the instructions while installing it. And that too, some of the services are running and the others are only stopped. Do you think from my previous message that my installation didn't went well?
    Regards
    I am not great with this, but there is clear something didn't go right. Check to make sure your DNS stuff is right and do some searching on the board for more help. But it is clear to me (though I may be wrong), that something didn't go right in the installation.

  7. #7
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Looks like you have another MTA running.
    Make sure sendmail and the postfix that comes with your distro is disable is disabled.

  8. #8
    jamesjr555 is offline Active Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    28
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by wannabetenor
    Looks like you have another MTA running.
    Make sure sendmail and the postfix that comes with your distro is disable is disabled.
    yes, i think wannabetenor is correct.
    stop sendmail and fierfox before the installation of zimbra.
    use these two statement to stop them :
    /etc/init.d/sendmail stop
    /sbin/service iptables stop

  9. #9
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,566
    Rep Power
    57

    Default

    You should also disable SELinux if it's installed.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 03-01-2008, 08:21 PM
  2. port 7071 not listening OS X install
    By leeimber in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 03-21-2006, 10:47 AM
  3. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 07:38 PM
  4. Monitoring : Data not yet avalaible
    By s3nz3x in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 11-30-2005, 07:18 PM
  5. Network edition - strange behavior
    By goetzi in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 11-16-2005, 03:08 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •