Results 1 to 6 of 6

Thread: [SOLVED] fail to initialize ldap - zcs-net 6.03

  1. #1
    n.hicher is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] fail to initialize ldap - zcs-net 6.03

    Hello,

    I try to install the last network edition on ubuntu 8.04. The install failed on the ldap initialization. I have read http://http://wiki.zimbra.com/index...._Install_Guide
    but there is no information about ldap problem.

    Thanks in advance for your help.

    Code:
    Wed Nov 25 16:01:28 2009 *** Running as root user: /opt/zimbra/bin/zmcertmgr createca 
    ** Creating directory /opt/zimbra/ssl/zimbra
    ** Creating directory /opt/zimbra/ssl/zimbra/ca
    ** Creating directory /opt/zimbra/ssl/zimbra/server
    ** Creating directory /opt/zimbra/ssl/zimbra/commercial
    ** Creating directory /opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbraAdmin/tmp
    ** Creating /opt/zimbra/ssl/zimbra/ca/zmssl.cnf...done
    ** Retrieving CA private key from ldap...failed.
    ** Retrieving CA cert from ldap...failed.
    ** Creating CA private key /opt/zimbra/ssl/zimbra/ca/ca.key...done.
    ** Creating CA cert /opt/zimbra/ssl/zimbra/ca/ca.pem...done.
    Wed Nov 25 16:01:40 2009 done.
    Wed Nov 25 16:01:40 2009 Deploying CA to /opt/zimbra/conf/ca ...
    Wed Nov 25 16:01:40 2009 *** Running as root user: /opt/zimbra/bin/zmcertmgr deployca -localonly
    ** Importing CA /opt/zimbra/ssl/zimbra/ca/ca.pem into CACERTS...done.
    ** Copying CA to /opt/zimbra/conf/ca...done.
    Wed Nov 25 16:01:41 2009 done.
    Wed Nov 25 16:01:41 2009 Creating SSL certificate...
    Wed Nov 25 16:01:41 2009 *** Running as root user: /opt/zimbra/bin/zmcertmgr createcrt self 
    ** Creating /opt/zimbra/conf/zmssl.cnf...done
    ** Backup /opt/zimbra/ssl/zimbra to /opt/zimbra/ssl/zimbra.20091125160141 
    ** Retrieving server config key zimbraSSLCertificate...failed.
    ** Retrieving server config key zimbraSSLPrivateKey...failed.
    ** Generating a server csr for download self -keysize 1024
    ** Backup /opt/zimbra/ssl/zimbra to /opt/zimbra/ssl/zimbra.20091125160152 
    ** Creating server cert request /opt/zimbra/ssl/zimbra/server/server.csr...done.
    ** Saving server config key zimbraSSLPrivateKey...failed.
    ** Signing cert request /opt/zimbra/ssl/zimbra/server/server.csr...done.
    Wed Nov 25 16:01:57 2009 done.
    Wed Nov 25 16:01:57 2009 Installing mailboxd SSL certificates...
    Wed Nov 25 16:01:57 2009 *** Running as root user: /opt/zimbra/bin/zmcertmgr deploycrt self 
    ** Saving server config key zimbraSSLCertificate...failed.
    ** Saving server config key zimbraSSLPrivateKey...failed.
    ** Installing mta certificate and key...done.
    ** Installing slapd certificate and key...done.
    ** Installing proxy certificate and key...done.
    ** Creating pkcs12 file /opt/zimbra/ssl/zimbra/jetty.pkcs12...done.
    ** Creating keystore file /opt/zimbra/mailboxd/etc/keystore...done.
    ** Installing CA to /opt/zimbra/conf/ca...done.
    Wed Nov 25 16:02:09 2009 done.
    Wed Nov 25 16:02:09 2009 checking isEnabled zimbra-ldap
    Wed Nov 25 16:02:09 2009 zimbra-ldap is enabled
    Wed Nov 25 16:02:09 2009 Initializing ldap...
    Wed Nov 25 16:02:09 2009 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/libexec/zmldapinit
    IO::Socket::INET: connect: No route to host at /opt/zimbra/libexec/zmldapinit line 136.
    Wed Nov 25 16:02:51 2009 failed. (28928)
    Wed Nov 25 16:02:51 2009 
    
    ERROR

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,497
    Rep Power
    56

    Default

    If you search the forums you'll find this is most likely a DNS problem. If you are behind a NAT router (or firewall) you'll need a Split DNS set-up and a valid /etc/hosts file. You could also search the wiki for the word 'ubuntu' (or use the link you've posted above) and you'll find full details of what's needed.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    n.hicher is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Default

    Thank for your response.

    It strange because my dns is in the same subnetwork, no hope need to join it :
    Code:
    root@zimbra:~# traceroute 10.2.44.43 (dns ip address)
    
    traceroute to 10.2.44.43 (10.2.44.43), 30 hops max, 40 byte packets
     1  10.2.44.43 (10.2.44.43)  0.542 ms  0.634 ms  0.736 ms
    There is no problem to resolv the zimbra hostname

    Code:
    root@zimbra:~# host -t mx mydomain.com
    mydomain.com mail is handled by 5 zimbra.mydomain.com.
    
    root@zimbra:~# host -t a zimbra-1-por1.mydomain.com
    zimbra.mydomain.com has address 10.2.44.219

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,497
    Rep Power
    56

    Default

    Post the output of the following commands (run on the Zimbra server):

    Code:
    cat /etc/hosts
    dig yourdomain.com any
    dig yourdomain.com mx
    host `hostname`  <-- type that exact command with backticks not single quotes
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    n.hicher is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Default

    I've got an error on my /etc/hosts, I modified the ip addresse of the host after installation and I forgot to modify /etc/hosts

    many thank for your help.

  6. #6
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,497
    Rep Power
    56

    Default

    OK, glad you've fixed.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Trouble Sending mail - All Messages deferred!
    By SiteDiscovery in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 09-03-2009, 04:52 AM
  2. [SOLVED] install zcs 6 beta1 / centos 5.3 - LDAP FAIL
    By powrrrplay in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 04-24-2009, 09:15 AM
  3. Mail is being queued, not delivered!
    By icepick94 in forum Administrators
    Replies: 12
    Last Post: 01-22-2009, 07:03 AM
  4. ZCS 3.2 Beta Available
    By KevinH in forum Announcements
    Replies: 31
    Last Post: 07-07-2006, 03:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •