Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 41 to 50 of 63

Thread: upgrade to 6.0.2 stats and status no longer working

  1. #41
    rzuasti is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default

    I've narrowed the problem, the *only* thing I need to do to get stats working again every day is to stop zimbra, restart rsyslog and then start zimbra again. That fixes it and zimbra starts to write normally to zimbra.log and zimbra-stats.log.

    Maybe there is an issue with the rsyslog version shipped with FC11 and zimbra 6.0??

  2. #42
    HidX is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Russia
    Posts
    53
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by rzuasti View Post
    I've narrowed the problem, the *only* thing I need to do to get stats working again every day is to stop zimbra, restart rsyslog and then start zimbra again. That fixes it and zimbra starts to write normally to zimbra.log and zimbra-stats.log.

    Maybe there is an issue with the rsyslog version shipped with FC11 and zimbra 6.0??
    Yes, these operations fixes statistics.
    But I have statistics broken 24 hours after these operations.
    I need to restart the syslog every day and it's sad..

  3. #43
    rzuasti is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by HidX View Post
    Yes, these operations fixes statistics.
    But I have statistics broken 24 hours after these operations.
    I need to restart the syslog every day and it's sad..
    Yes, that's exactly my problem too...

  4. #44
    scottnelson is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Washington DC
    Posts
    124
    Rep Power
    9

    Default

    I created a cron entry to do this for me at 5am every morning myself.

    It's been working good for me.

    crontab entry is: ( as root )

    0 5 * * * /etc/init.d/rsyslog restart

  5. #45
    klnasveschuk is offline Trained Alumni
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default stats and status working now

    Restarting rsyslog seems to have made everything (stats) work. I will wait to see if I need to run a cron job for rsyslog restarts.

    I still get those error messages in zmstat/zmstat.out:
    Use of uninitialized value in subtraction (-) at /opt/zimbra/libexec/zmstat-allprocs line 118.

    but everything working.

  6. #46
    rzuasti is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default

    This is clearly a dirty work around, I mean it works fine but you are missing logs from the moment the log rotates until rsyslog is restarted (either manually or automatically).

    I would love a confirmation that this will be fixed on the next minor release.

  7. #47
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,480
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by rzuasti View Post
    This is clearly a dirty work around, I mean it works fine but you are missing logs from the moment the log rotates until rsyslog is restarted (either manually or automatically).
    Did you try the fix in post #10 in this thread?

    Quote Originally Posted by rzuasti View Post
    I would love a confirmation that this will be fixed on the next minor release.
    Then check the bug report in bugzilla (and vote on it) and you'll be informed when it's fixed, the target release will then appear in the Product Portal.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #48
    rzuasti is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Did you try the fix in post #10 in this thread?

    Then check the bug report in bugzilla (and vote on it) and you'll be informed when it's fixed, the target release will then appear in the Product Portal.

    I did, the problem is still there. I'll vote on the bug report.

  9. #49
    HidX is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Russia
    Posts
    53
    Rep Power
    5

    Default

    It was created a lot of similar bugs (bugzilla.zimbra.com) in one way or another connected with the given problems.
    These bugs have been created once after the release of version 6.0.2, but none of them have not Fixed:

    Bug 42053 – Services status: all servers reported as not running/error in web console
    Bug 42293 – "no data available" message after upgrading from 5.0.18 to 6.0.2
    Bug 42332 – 48 hour server specific no stats - loading data for chart...
    .....

  10. #50
    jsosic is offline Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Default

    I too applied the stuff explained in post10 and now server status i all blue, and I still don't have stats, but I guess it has to pass at least 48h to see some graphs...

    I'm running on 6.0.3 now.

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Messages not being delivered
    By buee in forum Administrators
    Replies: 53
    Last Post: 10-23-2009, 10:28 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 05-28-2009, 12:53 AM
  3. Error after installation
    By robsontuxlinux in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-11-2008, 09:48 PM
  4. zmmailboxdctl is stopped frequently..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2008, 08:59 AM
  5. Replies: 4
    Last Post: 11-14-2007, 02:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •