Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 63

Thread: upgrade to 6.0.2 stats and status no longer working

  1. #11
    imx
    imx is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    131
    Rep Power
    6

    Default

    This fixed it for me...thanks

  2. #12
    imx
    imx is offline Special Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    131
    Rep Power
    6

    Default

    Well...maybe a little hasty, will see...certainly fixes it for message count graph for 48 hours - still have no av, message volume graphs for 48 hours

    loading data for chart...

  3. #13
    pfnguyen is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    62
    Rep Power
    7

    Default

    please follow the troubleshooting steps here:

    Logger - Zimbra :: Wiki

    Also, 'loading data for chart...' indicates a javascript error, can you also paste any exception you might have in the firefox error console (or firebug, if you have that).

  4. #14
    HidX is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Russia
    Posts
    53
    Rep Power
    5

    Default

    There was a problem with daily disconnection statistics (after upgrade 6.0.1 to 6.0.2). Read this topic, I did the following:

    Code:
    rm -r /opt/zimbra/logger/db/data/*
    ./zmfixperms --verbose --extended
    /opt/zimbra/bin/zmsyslogsetup
    Then I tried to execute command: /opt/zimbra/libexec/zmlogger&

    The answer was:
    [1] 1022
    mail:/opt/zimbra/libexec# zmrrdfetch server pid: 1053
    DBD::SQLite::db selectrow_array failed: no such table: config at /opt/zimbra/libexec/zmlogger line 404.
    Schema version not found, upgrading to version 4 at /opt/zimbra/libexec/zmlogger line 407.

    [1]+ Stopped /opt/zimbra/libexec/zmlogger
    As a result, statistics in general ceased to work ... All sections shown "no data available". In the "drive" there's nothing at all, even the message "no data available". Works only sections of user sessions and quotas.

    Here's my diagnostic data:

    Code:
    zmcontrol status
    Host mail.domen.ru
            antispam                Running
            antivirus               Running
            ldap                    Running
            logger                  Running
            mailbox                 Running
            mta                     Running
            snmp                    Running
            spell                   Running
            stats                   Running
    zmstatctl status
    Running: zmstat-vm
    Running: zmstat-allprocs
    Running: zmstat-fd
    Running: zmstat-mtaqueue
    Running: zmstat-mysql
    Running: zmstat-cpu
    Running: zmstat-df
    Running: zmstat-io-x
    Running: zmstat-io
    Running: zmstat-proc
    zimbra@mail:/home/maks$ zmloggerctl status
    Nothing showed
    Code:
    zimbra@mail:/home/maks$ ps ax | grep zmlogger
     3823 ?        Z      0:00 [zmlogger] 
     3915 ?        S      0:00 zmlogger: zmrrdfetch: server
     9608 pts/0    S+     0:00 grep zmlogger
    Code:
    zimbra@mail:/home/maks$ /opt/zimbra/libexec/zmrrdfetch -f zmmtastats
    no structure found for zmmtastats at /opt/zimbra/libexec/zmrrdfetch line 225.
    Code:
    zimbra@mail:/home/maks$ /opt/zimbra/libexec/zmrrdfetch -c -f zmmtastats
    no structure found for zmmtastats at /opt/zimbra/libexec/zmrrdfetch line 225.
    Code:
    zimbra@mail:/home/maks$ grep -w MTA /var/log/zimbra-stats.log
    Nothing showed - At the time of 10:00 am
    Code:
    zimbra@mail:/home/maks$ zmsoap -z GetLoggerStatsRequest stats/@name=zmmtastats | head -20
    
    44K /opt/zimbra/logger
    Help please. What can I do in this situation?
    Last edited by HidX; 11-17-2009 at 01:58 AM.

  5. #15
    yannjeg is offline Trained Alumni
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Ploubalay, Britany, France
    Posts
    7
    Rep Power
    6

    Default

    Hi,

    I've notice that default Debian GNU/Linux 5 install use syslog.

    When I start /opt/zimbra/bin/zmsyslogsetup, it generates a file in /etc called rsyslogd.conf.

    So, I've done an 'aptitude install rsyslogd' and evrything ( status and stats ) seems to works...

  6. #16
    HidX is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Russia
    Posts
    53
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by yannjeg View Post
    Hi,

    I've notice that default Debian GNU/Linux 5 install use syslog.

    When I start /opt/zimbra/bin/zmsyslogsetup, it generates a file in /etc called rsyslogd.conf.

    So, I've done an 'aptitude install rsyslogd' and evrything ( status and stats ) seems to works...
    Package "rsyslogd" not suschetvuet
    Maybe you meant: "rsyslog" or "sysklogd"?

  7. #17
    yannjeg is offline Trained Alumni
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Ploubalay, Britany, France
    Posts
    7
    Rep Power
    6

    Default

    right, the package name is rsyslog, rsyslogd is the binary.

    Sorry...

  8. #18
    HidX is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Russia
    Posts
    53
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by yannjeg View Post
    right, the package name is rsyslog, rsyslogd is the binary.

    Sorry...
    You had a similar problem with statistics?

  9. #19
    Richelieu is offline Intermediate Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    22
    Rep Power
    5

    Default

    I did the operation of installing rsyslog and there is an improvement. It nows show graphs, but empty ones so far.

  10. #20
    yannjeg is offline Trained Alumni
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Ploubalay, Britany, France
    Posts
    7
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by Richelieu View Post
    I did the operation of installing rsyslog and there is an improvement. It nows show graphs, but empty ones so far.
    You should wait a little before having graphs.

    When I first install ZCS 6.0.2 in an fresh Debian Lenny, everything on Server Status was red and have an error on Server Statistics...

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Messages not being delivered
    By buee in forum Administrators
    Replies: 53
    Last Post: 10-23-2009, 10:28 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 05-28-2009, 12:53 AM
  3. Error after installation
    By robsontuxlinux in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-11-2008, 09:48 PM
  4. zmmailboxdctl is stopped frequently..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2008, 08:59 AM
  5. Replies: 4
    Last Post: 11-14-2007, 02:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •