Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 61

Thread: Admin console server status page show stopped services

  1. #21
    simonfishley is offline Active Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    33
    Rep Power
    6

    Default

    Hi All

    I upgraded to 6.0.7 today and will report back on how the status page behaves itself as this is one of the things the upgrade is purported to fix.

    Cheers
    Simon

  2. #22
    plrunner is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default

    Simon,
    did the upgrade fix the issue? I am running 6.0.7.1 and the problem is still there.

    What is more, it seems to arise randomly: some days services are reported as stopped, other days as running.

    No hints on how to solve it yet?

    P.

  3. #23
    Saturdays is offline Advanced Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    198
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by simonfishley View Post
    Hi All

    I upgraded to 6.0.7 today and will report back on how the status page behaves itself as this is one of the things the upgrade is purported to fix.

    Cheers
    Simon
    After the upgrade, I am also having the same problem...
    Any solutions are there?...

  4. #24
    sergioag is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lima-Peru
    Posts
    33
    Rep Power
    7

    Default

    Same problem here, running 6.0.7 FOSS, since long time ago.

  5. #25
    dustys is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Sioux Falls, SD
    Posts
    67
    Rep Power
    8

    Default

    Having the same issue on only one of our servers in the cluster. All other servers report the proper server status.

    Checked /var/log/zimbra-stat.log and it appears the one server showing down, is reporting it's status correctly via syslog.
    CoSentry - www.cosentry.com - Co-Location & Business Resiliency Solutions

  6. #26
    simonfishley is offline Active Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    33
    Rep Power
    6

    Default

    Hi Dustys

    You might find this thread interesting - Server Status

    It is the same theme as this one but your problem sounds closely linked to the last 3 posts in that thread. While there is no soultion it might guide you there.

    HTH
    Simon

  7. #27
    dustys is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Sioux Falls, SD
    Posts
    67
    Rep Power
    8

    Default

    Thank you Simon, I will check it out.

    Regards,
    Dusty
    CoSentry - www.cosentry.com - Co-Location & Business Resiliency Solutions

  8. #28
    mailman.33's Avatar
    mailman.33 is offline Loyal Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    India
    Posts
    82
    Rep Power
    5

    Default Hi

    This might sound repetitive..but this is what happened with me. The stats was broken and /var/log/zimbra-stats.log on the logger server was not populating enough information from its peers. The syslog.conf on all servers to be monitored should have entries pointing to the logger server..so had to run /opt/zimbra/libexec/zmsyslogsetup as root. This is after i made sure that zimbraLogHostname on all my servers is set to hostname of the logger server. You may want to check the output of 'zmprov -l gcf zimbraLogHostname' and see whats up. Hope this helps.

  9. #29
    farrukhndm is offline Special Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pakistan
    Posts
    100
    Rep Power
    6

    Default Admin GUI Server Status & all services are down

    i have same problem,i havn't upgrade my zimbra or make any changes in host name,IP or other settings..
    As problem arises , my incoming mails are bounced back,i checked zmcontrol status
    [zimbra@mail ~]$ zmcontrol status
    Host mail.solex.com.pk
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Stopped

    After that i put command
    [root@mail ~]# /opt/zimbra/bin/zmsyslogsetup
    updateSyslog: Updating /etc/syslog.conf....done.

    [zimbra@mail ~]$ zmcontrol status
    Host mail.solex.com.pk
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running

    Now i can receive mail from Other mailing server but it taking 1:30:2:30 mints.But still in Admin GUI server status and Service status are down as shown in attached images.

    Please help me as its my Production server. thanks
    Attached Images Attached Images

  10. #30
    mailman.33's Avatar
    mailman.33 is offline Loyal Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    India
    Posts
    82
    Rep Power
    5

    Default hi

    Hi farukh,

    I don't think stats not properly displaying can cause mails to bounce or cause problems for mta in anyway. It is two different things you are facing.

    Did you see anything in zimbra.log when mails were bounced?

    If you have mailbox servers, confirm logger server is able to connect with them. Also Check if zimbraLogHostname is set to hostname of the logger host with this 'zmprov -l gcf zimbraLogHostname'

    ! i guess logger connects to other servers using ssh to get details, not sure. Just like getting cert details and mailqueue.
    Last edited by mailman.33; 09-22-2010 at 12:55 AM. Reason: correction

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 17
    Last Post: 08-30-2010, 11:59 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 11-14-2007, 02:19 PM
  4. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •