Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 23

Thread: installation error intializing LDAP

  1. #11
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,569
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by alad_macet View Post
    uxbod thankz for your reply,

    first how can i find the ip add or the domain name of my isp's Smtp relay server. how can i use them, can u guide me through this process please.
    Ask your ISP or look on their help desk pages, they should have that information.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  2. #12
    alad_macet is offline Intermediate Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    india
    Posts
    18
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Ask your ISP or look on their help desk pages, they should have that information.
    I spoked with my ISP and they informed me that they dont have that informations. finally i have decided to buy a public ip for my Zimbra Server. Can u please guide me to bind my public ip with my zimbra mail server.

    1).Should my zimbra mailserver directly connected to internet or can i use my server behind a squid proxy?

    2) spell check is not running in my zimbra server. the error message as follows
    Starting spell...Failed.
    Starting apache...httpd: Syntax error on line 232 of /opt/zimbra/conf/httpd.conf: Cannot load /opt/zimbra/httpd/modules/libphp5.so into server: /opt/zimbra/httpd/modules/libphp5.so: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied
    failed.
    Last edited by alad_macet; 10-14-2009 at 11:07 PM. Reason: spell check failed

  3. #13
    alad_macet is offline Intermediate Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    india
    Posts
    18
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by alad_macet View Post
    I spoked with my ISP and they informed me that they dont have that informations. finally i have decided to buy a public ip for my Zimbra Server. Can u please guide me to bind my public ip with my zimbra mail server.

    1).Should my zimbra mailserver directly connected to internet or can i use my server behind a squid proxy?

    2) spell check is not running in my zimbra server. the error message as follows
    Starting spell...Failed.
    Starting apache...httpd: Syntax error on line 232 of /opt/zimbra/conf/httpd.conf: Cannot load /opt/zimbra/httpd/modules/libphp5.so into server: /opt/zimbra/httpd/modules/libphp5.so: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied
    failed.
    no reply'z . somebody please guide me through this

  4. #14
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,569
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by alad_macet View Post
    I spoked with my ISP and they informed me that they dont have that informations.
    That's remarkably strange that an ISP doesn't provide a mail service for it's client, possible but strange. Who is your ISP?

    Quote Originally Posted by alad_macet View Post
    finally i have decided to buy a public ip for my Zimbra Server. Can u please guide me to bind my public ip with my zimbra mail server.
    You haven't said whether you zimbra server is going to be on this public IP or behind a NAT device.

    Quote Originally Posted by alad_macet View Post
    1).Should my zimbra mailserver directly connected to internet or can i use my server behind a squid proxy?
    Why are you doing that?

    Quote Originally Posted by alad_macet View Post
    2) spell check is not running in my zimbra server. the error message as follows
    Starting spell...Failed.
    Starting apache...httpd: Syntax error on line 232 of /opt/zimbra/conf/httpd.conf: Cannot load /opt/zimbra/httpd/modules/libphp5.so into server: /opt/zimbra/httpd/modules/libphp5.so: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied
    failed.
    This is quite possibly a DNS error but you need to confirm your settings. IMO, FC11 isn't a suitable platform for a mail server and you'd be far better off choosing one of the LTS platforms such as RHEL (or CentOS) or Ubuntu.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #15
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,569
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by alad_macet View Post
    no reply'z . somebody please guide me through this
    People will answer when they have the time, don't forget everyone here is a volunteer so please be patient (and while you're waiting you could do some research).
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #16
    alad_macet is offline Intermediate Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    india
    Posts
    18
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post

    Why are you doing that?
    i am connected behind a squid proxy because i have only a single internet connection and have to give internet to more than 30 pc. can i use this proxy internet in my zimbra server or should i have to connect the zimbra server directly to internet without proxy. i am new to this, please guide me.

  7. #17
    alad_macet is offline Intermediate Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    india
    Posts
    18
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    That's remarkably strange that an ISP doesn't provide a mail service for it's client, possible but strange. Who is your ISP?

    You haven't said whether you zimbra server is going to be on this public IP or behind a NAT device.

    Why are you doing that?

    This is quite possibly a DNS error but you need to confirm your settings. IMO, FC11 isn't a suitable platform for a mail server and you'd be far better off choosing one of the LTS platforms such as RHEL (or CentOS) or Ubuntu.
    ------------------------------------------------------------------
    My ISP is BSNL

    Yes my zimbra server is going to be on this public ip, can u guide me how to bind my zimbra server with the public ip and to route mail to other domains outside

  8. #18
    alad_macet is offline Intermediate Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    india
    Posts
    18
    Rep Power
    5

    Unhappy

    no reply yet. is there no one to answer my doubtz

  9. #19
    ocbineesh is offline Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by alad_macet View Post
    I spoked with my ISP and they informed me that they dont have that informations. finally i have decided to buy a public ip for my Zimbra Server. Can u please guide me to bind my public ip with my zimbra mail server.

    1).Should my zimbra mailserver directly connected to internet or can i use my server behind a squid proxy?

    2) spell check is not running in my zimbra server. the error message as follows
    Starting spell...Failed.
    Starting apache...httpd: Syntax error on line 232 of /opt/zimbra/conf/httpd.conf: Cannot load /opt/zimbra/httpd/modules/libphp5.so into server: /opt/zimbra/httpd/modules/libphp5.so: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied
    failed.

    i find out this by SE linux and solved.
    thanks

  10. #20
    boyfren Guest

    Default

    Quote Originally Posted by ocbineesh View Post
    i find out this by SE linux and solved.
    thanks
    care to share how you did it? thanks.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Close to despair: LDAP installation problem!?
    By Xeronimo1974 in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 07-17-2009, 09:10 AM
  2. LDAP Replica Installation
    By Eri in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 04-14-2009, 05:48 AM
  3. Installation Issues - SLES 10_Zimbra 5.0 Beta 3
    By rhartman in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 01-14-2008, 07:18 AM
  4. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 06:45 AM
  5. Installation Problem - Possibly LDAP
    By geroshea in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 03-16-2007, 04:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •