Results 1 to 5 of 5

Thread: Zimbra - Statistics show no data available

  1. #1
    trolo_vk is offline Active Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Slovakia - Czech republic
    Posts
    30
    Rep Power
    6

    Unhappy Zimbra - Statistics show no data available

    Hi all,

    i read this site:
    Logger (ZCS 6.0.x and later) - Zimbra :: Wiki

    Statistics show no data available
    1. zmloggerctl status; ps ax | grep zmlogger
    2. /opt/zimbra/libexec/zmrrdfetch -f zmmtastats
    3. grep -w MTA /var/log/zimbra-stats.log
    4. tail /var/log/zimbra-stats.log
    5. zmsoap -z GetLoggerStatsRequest stats/@name=zmmtastats | head -20

    this is attachment: Attachment 3179

    in 5. step i get ERROR:
    zimbra@pluto:~$ zmsoap -z GetLoggerStatsRequest stats/@name=zmmtastats | head -20 > /home/zimbra/5.txt
    i get this ERROR:
    ERROR: service.FAILURE (system failure: Unable to read logger stats)


    This is my status:
    zimbra@pluto:~$ zmcontrol status
    Host pluto.noslus.cz
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    memcached Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running


    Every day, 1x-2x i get email from my zimbra server:
    Sep 20 14:35:06 pluto zimbramon[4064]: 4064:err: Service status change: pluto.noslus.cz logger changed from running to stopped

    and i must run this service manually...

    What is wrong?

    thx for reply


    EDIT:
    i have ZCS 6.0... I upgraded from 5.0.16...
    and now i again get email from zimbra server:
    Sep 20 14:35:06 pluto zimbramon[4064]: 4064:err: Service status change: pluto.noslus.cz logger changed from running to stopped
    Sep 21 13:12:44 pluto zimbramon[4064]: 4064:err: Service status change: pluto.noslus.cz logger changed from stopped to running

    but now logger run self... why?
    Last edited by trolo_vk; 09-21-2009 at 05:39 AM.

  2. #2
    chh
    chh is offline Advanced Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    196
    Rep Power
    9

    Default

    Hi,

    I see the same problem here. I get this error as well when using the Admin Page for statistics.
    On my first click there I get this error
    Code:
    Mail:  system failure: exception during auth {RemoteManager: zimbra.systrade.de->zimbra@zimbra.systrade.de:22} Fehlercode:  service.FAILURE Details:soap:Receiver
    When selecting other tabs I get the error described by Trolo.

    Christian

  3. #3
    wedge's Avatar
    wedge is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default

    Not sure if this is related or not, but sysstat is now required with the latest versions of Zimbra. In Ubuntu after installing the sysstat package you must do one of the following to enable it...

    dpkg-reconfigure systat or manually changing value of ENABLED from "false" to "true" in "/etc/default/sysstat"

    Make sure to restart the service /etc/init.d/sysstat restart

    Could this be the problem?

  4. #4
    chh
    chh is offline Advanced Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    196
    Rep Power
    9

    Default

    Hi Wedge,

    you are the man! This solved it for us.

    EDIT: OK not really. Stats work for systemwide, but not when I select a specific host.


    Thanks a lot.

    Christian
    Last edited by chh; 09-30-2009 at 02:39 AM.

  5. #5
    wedge's Avatar
    wedge is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default

    cch,

    My system is functioning the same, I have systemwide stats but nothing for a specific host. There is a bug report started here...
    Zimbra Bug 41301

    What it did seem to help with were the errors I was seeing on the Admin page and the logger service stoping and having to be manually restarted. But since I made several changes to my system I was looking for confirmation from others.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra spam system
    By rajahd in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 04-16-2008, 07:25 PM
  2. [SOLVED] Error Installing Zimbra on RHEL 5
    By harris7139 in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 09-25-2007, 11:39 AM
  3. dspam logrotate errors
    By michaeln in forum Users
    Replies: 7
    Last Post: 02-19-2007, 12:45 PM
  4. huge log size
    By rmvg in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 10:39 AM
  5. Zimbra server crashed
    By goetzi in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-25-2006, 01:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •