Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] i can send but i can't receive

  1. #1
    machinakias is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    21
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] i can send but i can't receive

    hi everyone!
    just installed zimbra suite...everything's fine,except one thing...........

    i can send mail but i can not receive!
    i can't figure it out...what's wrong?

    I want to use dyndns because i have no static ip and no MX records...
    i registered already an account in dyndns...but,what's next?

    is there something wrong with my settings and i cant receive mail?

    is there any "how-to" to help me finish my server?

    ps. i use ubuntu server 8.04 and zimbra 5.0.16 if you need these info....

    thanks for your attention!

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,504
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by machinakias View Post
    I want to use dyndns because i have no static ip and no MX records...
    The fact you have no MX records would be the reason you don't receive any mail, if you're behind a NAT router then you'll also need a Split DNS and a valid /etc/hosts file.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Once you have setup your MX and A record for your ZCS server please post the following so we can check it
    Code:
    cat /etc/hosts
    cat /etc/resolv.conf
    dig yourdomain mx
    dig yourdomain any
    host `hostname` <- note backticks and not single quotes
    Obviously change yourdomain for your actual one

  4. #4
    machinakias is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    21
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    Once you have setup your MX and A record for your ZCS server please post the following so we can check it
    Code:
    cat /etc/hosts
    cat /etc/resolv.conf
    dig yourdomain mx
    dig yourdomain any
    host `hostname` <- note backticks and not single quotes
    Obviously change yourdomain for your actual one
    well, i just had to set a forward rule to port 25 to my internal ip....
    was so simple! now it works like charm!

    thanks my friends!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Send / Receive All feature
    By roi in forum General Questions
    Replies: 9
    Last Post: 12-02-2008, 11:43 AM
  2. Problem on receive mail and send mail
    By isacap18 in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 01-25-2008, 01:26 PM
  3. Only receive mail if I send it to hostname.domainname.com
    By mikeklingler in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 05-25-2007, 10:58 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 01-09-2007, 01:24 AM
  5. Can receive but send by using outlook express
    By mcmick in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 11-09-2006, 01:40 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •