Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] DNS Lookup

  1. #1
    openx is offline Starter Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] DNS Lookup

    Hi Guys

    I am very new to Zimbra and hope that you guys will be able to assist me. I have installed Zimbra (testing) and it works brilliantly. Before stating my case - I have checked the forums and found part solution but the problem still persists.

    What I have noticed that when I send out to a specific domain - I get this error message - .... 553 sorry, that domain isn't in my list of allowed rcpthosts (#5.7.1) (in reply to RCPT TO command).

    YES, when I enable DNS lookup under MTA it works 100% BUT then all incoming emails are then sent to the deferred queue (connection refused) and obviously when I disable DNS lookup - all incoming emails are 100% but then I have the problem of sending to that specific domain again.

    Have I missed something out?

    Will appreciate your assistance.

    Thanks

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,569
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by openx View Post
    Have I missed something out?

    Will appreciate your assistance.
    It helps to give as much information as possible when requesting help, details of the operating system, Zimbra release and version, whether your firewall and SElinux is disabled, whether you're on a LAN or Public IP, entries from the log files, details of what you've tried to resolve the problem etc.

    Your problem is likely caused by the fact you're on a LAN and don't have a Split DNS set-up.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    openx is offline Starter Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Default DNS Lookup

    Hi Bill

    I have setup Split DNS now and all seems to be running 100%. Thank you.

    In future I will definitely give more details on any issues that may arise.

    Thanks

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,569
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by openx View Post
    I have setup Split DNS now and all seems to be running 100%. Thank you.
    Well done, glad you've got it working.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Amavisd-Postfix RCPT TO Takes a long time
    By samuraii in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-11-2009, 03:34 PM
  2. Failed DNS lookup when entries exist
    By toadkicker@gmail.com in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 09-02-2008, 03:23 PM
  3. :( DNS Lookup issues
    By jhgutierrezg in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 05-30-2007, 08:00 AM
  4. DNS in a nutshell part two (For dummies)
    By daimer77 in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 12-18-2006, 06:28 PM
  5. DNS Strategies and Best Practices, and a SLES10 Request
    By LMStone in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 10-14-2006, 07:51 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •