Results 1 to 6 of 6

Thread: [SOLVED] Postgrey installation

  1. #1
    alidaf is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] Postgrey installation

    Hello Zimpeeps

    The instructions for installing postgrey would appear to be very simple but I get 451 errors for everybody that tries to send us an e-mail. I've had it working on my home system with a bog standard postfix/dovecot installation so I don't think I'm completely hopeless.

    I have Ubuntu 8.04LTS and Zimbra 5.0.13 installed.

    The typical errors in /var/log/mail.log are along the lines of ...

    NOQUEUE: reject: RCPT from remote.server[ip address]:451 4.3.5 Server configuration error; from= proto=ESMTP helo=

    I have tried a few times now and upset everyone by having to restart zimbra after removing it.

    Does anyone have any suggestions or could offer some help?

    Many thanks.

  2. #2
    raj's Avatar
    raj
    raj is offline Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA, Canada and India
    Posts
    777
    Rep Power
    10

    Default

    you can follow the SQLGREY instructions..
    Connecting with SQLGrey - Zimbra :: Wiki

    we use it on every server...it works.

    Raj
    i2k2 Networks
    Dedicated & Shared Zimbra Hosting Provider

  3. #3
    alidaf is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default

    Thanks. I may try that if I don't figure this out. I'd prefer to stick to using apt for the time being, especially since the postgrey installation would appear to be so simple. It must just be a config problem somewhere.

  4. #4
    alidaf is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default

    Ok, I've just installed sqlgrey and I get exactly the same errors so it has to be a config problem.
    Last edited by alidaf; 04-20-2009 at 06:27 AM.

  5. #5
    alidaf is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default Solved

    Fixed!

    The reason it didn't work was the instruction to put the line "check_policy_service inet:127.0.0.1:60000" before the permit line.

    Although true, it seems that the "check_policy_service inet:127.0.0.1:60000" line also needs to precede all of the lines that begin and end with "%%", e.g. "contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_unknown_sender_domain%%.

  6. #6
    raj's Avatar
    raj
    raj is offline Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA, Canada and India
    Posts
    777
    Rep Power
    10

    Default

    reject_non_fqdn_recipient
    permit_sasl_authenticated
    permit_mynetworks
    reject_unauth_destination
    reject_unlisted_recipient
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_invalid_hostname%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_non_fqdn_hostname%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_non_fqdn_sender%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_unknown_client%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_unknown_hostname%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_unknown_sender_domain%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_rbl_client dnsbl.njabl.org%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_rbl_client cbl.abuseat.org%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_rbl_client bl.spamcop.net%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_rbl_client sbl.spamhaus.org%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_rbl_client xbl.spamhaus.org%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_rbl_client sbl-xbl.spamhaus.org%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_rbl_client relays.mail-abuse.org%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction check_policy_service inet:127.0.0.1:2501%%
    permit

    this is how we have SQLGREY setting on our servers.

    Raj
    i2k2 Networks
    Dedicated & Shared Zimbra Hosting Provider

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Installation Issues - SLES 10_Zimbra 5.0 Beta 3
    By rhartman in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 01-14-2008, 07:18 AM
  2. Installation Failed
    By freit5 in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 08-17-2006, 11:38 PM
  3. Installation fails on zimbra-store
    By wyleyrabbit in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 01-15-2006, 08:19 AM
  4. Replies: 16
    Last Post: 01-05-2006, 09:55 AM
  5. Installation problem
    By sywong70 in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 11-07-2005, 09:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •