Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: post installation error

  1. #11
    ramidotcom is offline Intermediate Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    15
    Rep Power
    9

    Default

    i used the above statement like you see and this is the error i got
    [root@tadr0s zcs]# /opt/zimbra/openldap/libexec/slapd -d 10 -4 -u zimbra -h ldap://:7389/ -f /opt/zimbra/conf/slapd.conf
    @(#) $OpenLDAP: slapd 2.2.26 (Aug 17 2005 00:15:16) $
    marcmac@depot.liquidsys.com:/space/home/marcmac/p4/main/ThirdParty/openldap/openldap-2.2.26/servers/slapd
    /opt/zimbra/openldap/etc/openldap/schema/zimbra.schema: line 1229: bad config line (ignored)
    bdb_db_init: Initializing BDB database
    bdb(): unable to initialize mutex: Function not implemented
    bdb(): /opt/zimbra/openldap-data/__db.001: unable to initialize environment lock: Function not implemented
    bdb_db_open: dbenv_open failed: Function not implemented (38)
    backend_startup: bi_db_open failed! (38)
    bdb(): DB_ENV->lock_id_free interface requires an environment configured for the locking subsystem
    bdb(): txn_checkpoint interface requires an environment configured for the transaction subsystem
    bdb_db_destroy: txn_checkpoint failed: Invalid argument (22)
    slapd stopped.
    connections_destroy: nothing to destroy.
    [root@tadr0s zcs]#

    any idea as to what it means
    Last edited by ramidotcom; 10-06-2005 at 04:53 PM.

  2. #12
    dkarp is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default

    Quote Originally Posted by ramidotcom
    [root@tadr0s zcs]# /opt/zimbra/openldap/libexec/slapd -d 10 -4 -u zimbra -h ldap://:7389/ -f /opt/zimbra/conf/slapd.conf
    @(#) $OpenLDAP: slapd 2.2.26 (Aug 17 2005 00:15:16) $
    marcmac@depot.liquidsys.com:/space/home/marcmac/p4/main/ThirdParty/openldap/openldap-2.2.26/servers/slapd
    /opt/zimbra/openldap/etc/openldap/schema/zimbra.schema: line 1229: bad config line (ignored)
    bdb_db_init: Initializing BDB database
    bdb(): unable to initialize mutex: Function not implemented
    bdb(): /opt/zimbra/openldap-data/__db.001: unable to initialize environment lock: Function not implemented
    bdb_db_open: dbenv_open failed: Function not implemented (38)
    backend_startup: bi_db_open failed! (38)
    bdb(): DB_ENV->lock_id_free interface requires an environment configured for the locking subsystem
    bdb(): txn_checkpoint interface requires an environment configured for the transaction subsystem
    bdb_db_destroy: txn_checkpoint failed: Invalid argument (22)
    slapd stopped.
    connections_destroy: nothing to destroy.
    Check out these threads:

  3. #13
    ramidotcom is offline Intermediate Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    15
    Rep Power
    9

    Default

    sorry guys, but im totally a linux novice and know nothing, im just trying to get zimbra installed for a friend of mine who doesnt speak any english and knows noothing of linux either, is it possibel for anyone to install it for me i would greatly appreciate it

  4. #14
    KevinH's Avatar
    KevinH is offline Expert Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by ramidotcom
    sorry guys, but im totally a linux novice and know nothing, im just trying to get zimbra installed for a friend of mine who doesnt speak any english and knows noothing of linux either, is it possibel for anyone to install it for me i would greatly appreciate it
    Unfortunately we don't have the resources inside of Zimbra to help with OSS installs. Maybe somebody here on the forums can help you out. I know many folks here have had successful installs.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  2. Postfix problem
    By jimbo in forum Administrators
    Replies: 46
    Last Post: 07-23-2007, 05:24 AM
  3. Yet another get.DirectContext issue
    By dccpark in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 03-08-2006, 01:25 PM
  4. M3 problem with shares
    By titangears in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2006, 01:01 PM
  5. Building native libraries on MacOS X
    By ajmas in forum Developers
    Replies: 3
    Last Post: 10-14-2005, 11:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •