Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 22

Thread: zcs on FC3 but error when starting

  1. #11
    nabmed is offline Active Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    31
    Rep Power
    9

    Default

    hi;

    1- for the first question (mail.cnops.org.ma and your new Zimbra box as mailsrv.cnops.org.ma), yes that's what i want to do.

    2- Before installing FC3+Zimbra i created an MX record on cnops.org.ma (in mail.cnops.org.ma : windows DNS ) as (mail1.cnops.org.ma, delay:11) which points to 212.217.42.251;

    3- i installed bind on mailsrv.cnopsorg.ma and i configured it as below :

    File : 212.217.42.rev
    $ttl 38400
    42.217.212.in-addr.arpa. IN SOA mailsrv.cnops.org.ma. admin.cnops.org.ma. (
    1113749615
    10800
    3600
    604800
    38400 )
    42.217.212.in-addr.arpa. IN NS mailsrv.cnops.org.ma.
    251.42.217.212.in-addr.arpa. IN PTR mailsrv.
    251.42.217.212.in-addr.arpa. IN PTR mailsrv.cnops.org.ma.


    File : cnops.org.ma.hosts

    $ttl 38400
    cnops.org.ma. IN SOA mailsrv.cnops.org.ma. admin.cnops.org.ma. (
    1113749456
    10800
    3600
    604800
    38400 )
    cnops.org.ma. IN NS mailsrv.cnops.org.ma.
    mailsrv.cnops.org.ma. IN A 212.217.42.251
    cnops.org.ma. IN MX 11 mailsrv.cnops.org.ma


    And this is my resolv.conf file content :

    search cnops.org.ma
    nameserver 212.217.42.251 (it's zimbra server: mailsrv.cnops.org.ma)
    nameserver 212.217.42.226 (it's mail.cnops.org.ma)
    nameserver 212.217.0.1 (it's the local ISP DNS)


    3-i have another question about the confidentiality.
    Am'i maked mistake to reveale my real informations in this forum?

    think's;

  2. #12
    fredo is offline Active Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    37
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by nabmed

    3-i have another question about the confidentiality.
    Am'i maked mistake to reveale my real informations in this forum?

    think's;
    Yeah, now you'll be spammed.

    Joking mate but i've made the same mistake on a previous thread.

  3. #13
    nabmed is offline Active Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    31
    Rep Power
    9

    Default





    so what about the files i showed to you did you find them correct?

    thinks

  4. #14
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Your cnops.org.ma.hosts file isn't set-up correctly, you need to have it look like this:

    Code:
    $ttl 38400
    @	IN	SOA	hostname.mydomain.com. root.hostname.mydomain.com. (
    			2005110200
    			10800
    			3600
    			604800
    			38400 )
    @	      IN	NS	hostname.mydomain.com.
    @             IN        MX     10 hostname.mydomain.com.
    @	      IN	A	192.168.1.3
    hostname IN        A       192.168.1.3
    mail1       IN	      CNAME	hostname
    mail2       IN        CNAME     hostname
    Where it says 'hostname' that should be only mailsrv for your system not the FQDN.

    I don't think posting your details is any great risk as you're on a public IP and not very hard to find but if it bothers you then just edit out the details.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #15
    nabmed is offline Active Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    31
    Rep Power
    9

    Default

    hi;
    i applied the configuration files that you sent to me;

    whan i test with nslookup with (set type=MX), it response correctelly;

    and now should i re-execute ./install.sh of zimbra and choose upgrade or erase zimbra rpms and re-installe it?


    think's

  6. #16
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Try and see if you can connect to the zimbra server, it should be OK. If it doesn't work and (I guess) there's nothing on your server that you need then remove zimbra with './install.sh -u' that will remove all the files. Before you reinstall make sure that there are no zimbra services still running, if there are then kill them and reinstall zimbra. That should see you witha working system.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #17
    nabmed is offline Active Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    31
    Rep Power
    9

    Default

    hello;

    1- i unistalled zimbra by "./install -u";

    2- i installed it and now i got the administration console on my browser (https://myhost.mydomain.com:7071/zimbraAdmin/) , but i when i type as below :

    -Username: admin
    -Password:**************

    i got the message "Authentication Failed" ???

    i remember clearelly the password i typed during the installation

    is Zimbra hats me or what?

    think's

  8. #18
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    You need to use the full domain name & user name for login i.e. admin@somedomain.com
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  9. #19
    nabmed is offline Active Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    31
    Rep Power
    9

    Default

    yes i found it in admin guide;

    i loged-in succefully

    think you a lot for your help


    now i will request on Translations forum for "how to add French languge"

    think's

  10. #20
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Glad it's all working.

    If you look in the Translation forum you'll see the French translation is in the thread directly below your post, I seem to remember that the 'how to install' is in that thread.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Trouble Sending mail - All Messages deferred!
    By SiteDiscovery in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 09-03-2009, 04:52 AM
  2. postfix stopped
    By riegersteve in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 05-15-2007, 03:25 PM
  3. ZCS 3.2 Beta Available
    By KevinH in forum Announcements
    Replies: 31
    Last Post: 07-07-2006, 03:46 PM
  4. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM
  5. Zimbra on Debian?
    By omry_y in forum Installation
    Replies: 25
    Last Post: 11-04-2005, 11:36 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •