Results 1 to 9 of 9

Thread: problem with mysql

  1. #1
    pepe27 is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    19
    Rep Power
    9

    Default problem with mysql

    hello!i would like to know why mysql doesn´t work in the last version of zimbra to fedora 3 and fedora 4,in both i have the same problems:
    1)mysql gives error 22:it can't find an archive,i think it could be that mysql doesn't start when the services start but i don't know how to make it work as a zimbra user.
    2)in the installation process it isn't able to resolve the dns,and i have to put another domain name.why?

    anybody can help please?thankyou

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,480
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by pepe27
    hello!i would like to know why mysql doesn´t work in the last version of zimbra to fedora 3 and fedora 4,in both i have the same problems:
    1)mysql gives error 22:it can't find an archive,i think it could be that mysql doesn't start when the services start but i don't know how to make it work as a zimbra user.
    Are you saying that you've done an upgrade of Zimbra or Fedora and MySQL doesn't work? Is there anything in the logs?


    Quote Originally Posted by pepe27
    2)in the installation process it isn't able to resolve the dns,and i have to put another domain name.why?
    You have to put a new domain name because the Zimbra install can't resolve the hostname, is DNS working on your system and is the hosts file set-up correctly.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    pepe27 is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    19
    Rep Power
    9

    Default

    i'm using VMware and i have installed the last version of zimbra in fedora 3 in a machine and in another machine i have installed the last version of zimbra in fedora 4.In the logs i don't see nothing.

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,480
    Rep Power
    56

    Default

    How much RAM does your system have and how much memory have you allocated to the fedora VM?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    pepe27 is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    19
    Rep Power
    9

    Default

    i have 1gb de ram y i´m using 512mb en VM.

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,480
    Rep Power
    56

    Default

    OK, that should be enough memory. Are you running a 64 bit o/s by any chance?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    pepe27 is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    19
    Rep Power
    9

    Default

    no i'm not using 64 bit o/s.

    regards

  8. #8
    bobby is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    518
    Rep Power
    10

    Default

    what is the result of running "zmcontrol status" as the zimbra user?

    > in the installation process it isn't able to resolve the dns,and i have to put another domain name.why?
    >
    uh oh. you might want to look into that. what is in /etc/hosts?

    http://www.zimbra.com/forums/search.php?query=dns
    http://wiki.zimbra.com/index.php?title=DNS

  9. #9
    pepe27 is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    19
    Rep Power
    9

    Default

    when i did zmcontrol status the services logger and mailbox were stopped,i looked in wikipedia and i found that it is a problem with mysql,but i don't know how to resolve it.
    regards

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  2. MySQL problem
    By davidw in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 05-14-2007, 07:00 AM
  3. Replies: 18
    Last Post: 03-20-2006, 02:22 PM
  4. Can't start MySQL to init db - Gentoo
    By fak3r in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 10-10-2005, 06:59 PM
  5. Installation fails, possible mysql problem
    By webminster in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 09-09-2005, 02:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •