Results 1 to 7 of 7

Thread: Need a help in setting up Zimbra

  1. #1
    tuty_richard is offline Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    10
    Rep Power
    6

    Default Need a help in setting up Zimbra

    I have installed zimbra 5.09 in Ubuntu 8.04 LTS.

    My servers are behind the router I have set split DNS and I am able to send and receive mails. My problem is

    I have mydomain.com and mail.mydomain.com

    I have redirected my 80 port from the router to my zimbra its working fine.
    I need a help in setting up like this

    I have sub domain say mail.mydomain.com when ever I type mail.mydomain.com in my browser it comes to my router then to my zimbra thats fine.

    I have domain say mydomain.com when ever I type mydomain.com the router redirects to my zimbra. but what I need is my mydomain has to be served by another web server. How can I achieve this.

    Thanks
    Richard

  2. #2
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Do you only have one public IP address ? you could move ZCS onto port 443 (SSL) and then redirect port 80 to your webserver ?

  3. #3
    tuty_richard is offline Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    10
    Rep Power
    6

    Default

    Yes I have only one public address. How could i move ZCS to port 443.

  4. #4
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Code:
    su - zimbra
    zmtlsctl https
    will make ZCS only respond/bind on port 443.

  5. #5
    tuty_richard is offline Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    10
    Rep Power
    6

    Default

    I have made changes but nothing worked. Is that other that this I need to do any setting. I am new to Zimbra as well apache. If can give me clear idea it would be very helpful.

  6. #6
    Bill Brock is offline Outstanding Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Oklahoma
    Posts
    703
    Rep Power
    8

    Default Two servers.

    Are your Zimbra machine and your web server on two different machines? If the are, like uxbod said, mapping port 80 in your router to the web server should direct http traffic to it.

  7. #7
    Jesster's Avatar
    Jesster is offline Trained Alumni
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Santa Barbara, CA.
    Posts
    109
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by tuty_richard View Post
    I have made changes but nothing worked. Is that other that this I need to do any setting. I am new to Zimbra as well apache. If can give me clear idea it would be very helpful.
    tuty, did you restart Zimbra after making the changes uxbod recomended?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. zimbra install with perpetually broken logger/stats
    By jptech in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 09-29-2008, 02:33 PM
  2. Major Issue - 5.0RC2 NE to 5.0GA NE failed
    By DougWare in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2008, 09:56 PM
  3. Cleanup after many upgrades
    By tobru in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 12-23-2007, 09:21 AM
  4. [SOLVED] Error Installing Zimbra on RHEL 5
    By harris7139 in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 09-25-2007, 11:39 AM
  5. Getting problems in FC4 while instalation
    By kitty_bhoo in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-12-2006, 10:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •