Results 1 to 10 of 10

Thread: cluster installation question

  1. #1
    tiger2000 is offline Elite Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Taiwan
    Posts
    296
    Rep Power
    7

    Default cluster installation question

    Dear all,

    We're testing ZCS HA feature on RedHat Enterprise 5.1 with Cluster suite,
    we follow the "Cluster Install for Single-Node configuration guide", and

    after softwares are installed and we're ready to start :

    service ccsd start (We got error , there's no ccsd service, but we know ccsd should already include in cman service, thus , we ignore this step)

    service cman start ( give the error message below )


    [root@rh1 cluster]# service cman start
    Starting cluster:
    Loading modules... done
    Mounting configfs... done
    Starting ccsd... done
    Starting cman... failed
    cman not started: CCS does not have a nodeid for this node, run 'ccs_tool addnodeids' to fix /usr/sbin/cman_tool: aisexec daemon didn't start
    [FAILED]


    does anyone have the experience on this and have any advice
    for such situation ?

    Thanks.

  2. #2
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default

    RHCS 5 will be supported in Zimbra Network Edition 5.0.10.
    It's not supported in 5.0.9 and previous.

    Wait a couple of days and you'll be able to setup a working and supported infrastructure.

  3. #3
    lammoth is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default

    I have a similar questio,
    I need install Zimbra on Red Hat 5 in cluster mode, when will be supported?.
    Maybe on October?
    Thanks.

  4. #4
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default

    Welcome to the forum.

    Quote Originally Posted by lammoth View Post
    I need install Zimbra on Red Hat 5 in cluster mode, when will be supported?.
    Maybe on October?
    The answer is in my previous post.

  5. #5
    sikander is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    22
    Rep Power
    6

    Exclamation clustering on cent OS

    Dear All,

    I am installing zimbra network edition 6.0.6 on CENT OS 5.3 for zimbra high availability. I am following the documentation given inside the zimbra network edition. I am facing the problem regarding starting cman service getting error.

    cman not started: Cannot start, cluster name is too long or other CCS error /usr/sbin/cman_tool: aisexec daemon didn't start

    Nothing comes in long by which i can resolve the error.
    Jun 6 05:00:08 mail ccsd[17389]: cluster.conf (cluster name = cluster.example.com, version = 3) found

    An other thing if I start zimbra services on active node there is no problem running fine but if i try to start service in standby node it gives me this message.
    bash-3.2$ zmcontrol start
    bash: zmcontrol: command not found

    Can some one please guide me how can i resolve this error.

    Thanks in Advance

    Regards,

    Sikander

  6. #6
    brian is offline Project Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    623
    Rep Power
    10

    Default

    Your clustername is too long just as the error message suggests. For your second problem you can't start the zimbra on the standy node unless the shared storage is mounted.

    From the RHCS guide.
    Cluster name limitations

    * 15 non-NUL (ASCII 0) characters * You can use the 'alias' attribute to make a more descriptive name.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  7. #7
    sikander is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    22
    Rep Power
    6

    Smile Automatically

    Hi All,

    Thanks for your reply it helped me and now my clustering is working fine and zimbra NE 6.0.7 is also running fine. There is small problem regarding Automatically fail over whenever active node goes down and standby node is taking places it is not able to start zimbra mail service automatically.

    Always i need to start it manually by zmcontrol start or by
    /opt/zimbra-cluster/bin/zmcluctl start cluster.example.com
    on standby node. As the documentation given by NE edition is very good. But i am unable to configure automatically fail over of zimbra services. I am also using heartbeat for high availability. Can some please guide how automatically fail over can take place? Is there any other method which can make this automatically fail over.

    Thanks,

    Sikander

  8. #8
    sikander is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    22
    Rep Power
    6

    Question automatic failover of cluster

    Dear All,

    Can some one update me on this clustering issue. Is there something wrong with my question then please point out that also.

    Looking forward to hear from you guys.

    Thanks,

    Sikander

  9. #9
    sikander is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    22
    Rep Power
    6

    Default cluster

    Hi all,

    Waiting for any suggestion for last 6 days but no response.

    I really need some good suggestion on this issue. Is there some configuration problem with my cluster or zimbra NE edition 6.0.7?

    Best wishes

    Sikander

  10. #10
    brian is offline Project Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    623
    Rep Power
    10

    Default

    Can you provide additional info like output of clusvadm or anything from the zimbra logs during failover.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Conga Installation for Cluster How to
    By dmjumena in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 09-19-2008, 03:30 AM
  2. Cluster Question
    By bonoboslr in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-22-2008, 11:58 PM
  3. Cluster Install Question
    By node_runner in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 04-12-2008, 04:15 AM
  4. zcs Red Cat cluster (4) installation problem
    By alessio in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 02-21-2008, 08:18 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 06-06-2006, 06:40 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •