Results 1 to 2 of 2

Thread: how to use different domain? - multiple-server install

  1. #1
    droefs is offline Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    12
    Rep Power
    9

    Default how to use different domain? - multiple-server install

    Hi!

    I just completed a multi-server installation of zimbra on three debian 2.6 kernels:

    garnaal.mydomain.com = ldap
    krab.mydomain.com = mta
    langoest.mydomain.com = mailbox store

    everything seems to work fine and mail is delivered seamless.

    How do I have mail delivered to a different domain name only (and not to the three stated above)? I only want mail directed to *@zimbra.mydomain.com to be handled by my servers.

    Creating this extra domain through the CLI is no problem. But how do I adapt the server configs? Do I need to delete the other domains, and how? [using the zmprov dd {domain} command doesn't work, neither does clicking 'delete' in the admin interface] Are any changes requiered to /opt/zimbra/conf/localconfig.xml on the three machines?

    Ideally, I`d have all this taken care off during installation. What information should I supply while running install.sh ?

    Please help!

    Thanks.
    Last edited by droefs; 03-23-2006 at 08:21 AM.

  2. #2
    marcmac is offline Expert Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    13

    Default

    To support new domains, you don't need to do much:

    - create the domain
    - create accounts under the domain
    - set up MX records

    If you want to do this at install time, change the default domain created (this is created when you install the LDAP server). Then for the other hosts, make sure you're matching that domain in any accounts you create (like the admin account, etc).
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. initializing ldap...FAILED(256)ERROR
    By manjunath in forum Installation
    Replies: 39
    Last Post: 06-07-2013, 10:27 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  4. Error 256 on Installation
    By RuinExplorer in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-19-2006, 09:19 AM
  5. Zimbra Installation Problem
    By AnilKumarYalla in forum Developers
    Replies: 0
    Last Post: 09-10-2006, 09:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •