Results 1 to 5 of 5

Thread: verification of message store database error

  1. #1
    AC0
    AC0 is offline New Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default verification of message store database error

    Hi There I started installing the new version(5.0.9) of zimbra on top of an older version(5.0.6) but when I was doing a verification of the message store database it came up with an error which read : Error assertion '-x /bin/mysqld_safe 'failed. does anyone know what this message means? Also after doing a zmcontrol status it came up with permsission denied cannot execute: Success
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Unable to determine enabled services. Cache is out of date or doesnt exist.
    Again anyone know about this at all?

  2. #2
    sergioag is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lima-Peru
    Posts
    33
    Rep Power
    7

    Default

    Hi

    It appears that mysqld_safe is missing the execute bit. You should this to run:

    chmod 755 /opt/zimbra/mysql/mysqld_safe

    Hope this helps

    Sergio Aguayo
    Last edited by sergioag; 09-17-2008 at 11:55 AM. Reason: Typing error

  3. #3
    AC0
    AC0 is offline New Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default

    Hi Sergioag,

    Thank you for your reply unfortunately I tried this as well as chmod a+x neither appeared to work it still throws up the same error.

  4. #4
    sergioag is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lima-Peru
    Posts
    33
    Rep Power
    7

    Default

    Hi

    Due to a typing error, the command should have been chmod, NOT chown. Try that, it should work.

    Sergio Aguayo

  5. #5
    AC0
    AC0 is offline New Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default

    Hi Sergioag,

    I tried this command also and i'm afraid still the same error.

    AC0.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  2. Emails bouncing with "Error Text: 401,'null'"
    By sholden in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 27
    Last Post: 08-20-2008, 04:59 PM
  3. [SOLVED] Debian Etch 32 / 64: MTA not working
    By xflip in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 01-18-2008, 04:58 AM
  4. 3.0 to 4.5.3 Upgrade failed (mysql error)
    By dealt in forum Installation
    Replies: 35
    Last Post: 03-19-2007, 10:30 PM
  5. M3 problem with shares
    By titangears in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2006, 01:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •