Results 1 to 3 of 3

Thread: _postifix error on mta startup

  1. #1
    sourcehound is offline Active Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    30
    Rep Power
    8

    Default _postifix error on mta startup

    Have a Mac OS X Server running 10.5.4, ZCS upgraded to 5.0.9 from 4.5.6.

    Initially, the upgrade went smoothly, but suddenly, when trying to start the mta, I'm getting this message:

    postmap: fatal: file /opt/zimbra/postfix-2.4.7.5z/conf/main.cf: parameter mail_owner: user postfix has same user ID as _postfix
    postalias: fatal: file /opt/zimbra/postfix-2.4.7.5z/conf/main.cf: parameter mail_owner: user postfix has same user ID as _postfix
    postfix failed to start

    I've edited the "mail_owner" to be "_postfix" instead of "postfix"

    and the "set_gid" group to "_postdrop" instead of "postdrop"

    I've gone ahead and fixed permissions, but when I restart Zimbra, the file is apparently overwritten with the bad values from above?

    Where would I permanently change the value to _postfix and _postdrop?

    We're not able to send any email on this server right now.

  2. #2
    brian is offline Project Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    623
    Rep Power
    9

    Default

    Can you elaborate what you did to upgrade from Mac OS X v10.4 running ZCS 4.5.6 to Mac OS X v10.5 running ZCS 5.0.9?

    You need to make sure you are using the right version of ZCS for the operating system you have. Based on the error it sounds like you installed a 10.4 version of ZCS on a 10.5 system.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  3. #3
    sourcehound is offline Active Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    30
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by brian View Post
    Can you elaborate what you did to upgrade from Mac OS X v10.4 running ZCS 4.5.6 to Mac OS X v10.5 running ZCS 5.0.9?

    You need to make sure you are using the right version of ZCS for the operating system you have. Based on the error it sounds like you installed a 10.4 version of ZCS on a 10.5 system.
    That's quite possible, but at some point I know I upgraded to the 10.5 version. I actually got it working by changing the permissions on the /opt/zimbra/postfix/conf directory, but am wondering where the values in main.cf actually come from....

    Should I just treat is as a move, and install fresh, then bring back the data?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 08:57 AM
  2. zimbra daily reports problem - mta table is empty
    By sine in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 09-25-2008, 11:32 PM
  3. Statistics Graph Generation Failing
    By 3RiversTechAdmin in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 06-11-2008, 08:35 AM
  4. Server Stats Cont...
    By DMRDave in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 02-16-2006, 01:16 PM
  5. mta asking for password on startup
    By rodolico in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 01-30-2006, 07:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •