Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: [SOLVED] install zimbra help me please

  1. #1
    najoud is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] install zimbra help me please

    ok this is my configurations

    debian:/home/najd# cat /etc/hostname
    telnetteam

    debian:/home/najd# cat /etc/hosts
    127.0.0.1 localhost debian
    192.168.1.169 telnetteam.telnetgroupe.com telnetteam

    # The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
    ::1 ip6-localhost ip6-loopback
    fe00::0 ip6-localnet
    ff00::0 ip6-mcastprefix
    ff02::1 ip6-allnodes
    ff02::2 ip6-allrouters
    ff02::3 ip6-allhosts

    debian:/home/najd# cat /etc/resolv.conf
    # generated by NetworkManager, do not edit!

    nameserver 192.168.1.169

    debian:/home/najd#

    during the installation i have
    DNS ERROR resolving MX for localhost
    It is suggested that the domain name have an MX record configured in DNS
    Change domain name? [Yes]

    what should i do?

  2. #2
    gruiarew is offline New Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    3
    Rep Power
    6

    Default

    hello najoud

    The problem is in your dns zone file.
    You must have something like this:

    your-mail-server IN A your.server.ip.address
    your-domain-receiving-mail IN MX your-mail-server

  3. #3
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    You will require a Split DNS - Zimbra :: Wiki architecture.

  4. #4
    najoud is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default

    hello
    ok this what i have when i do

    dig mydomain mx


    nameserver 192.168.1.169
    debian:/home/najd# dig telnetgroupe.com mx

    ; <<>> DiG 9.3.4 <<>> telnetgroupe.com mx
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NXDOMAIN, id: 31761
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;telnetgroupe.com. IN MX

    ;; AUTHORITY SECTION:
    com. 900 IN SOA a.gtld-servers.net. nstld.verisign-grs.com. 1216895558 1800 900 604800 900

    ;; Query time: 334 msec
    ;; SERVER: 192.168.1.169#53(192.168.1.169)
    ;; WHEN: Wed Jul 23 14:31:18 2008
    ;; MSG SIZE rcvd: 107

    is it right?

  5. #5
    najoud is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default

    i have install bind9

  6. #6
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    you need to update your DNS records so that the MX actually points to your server. That is covered in the link I posted.

  7. #7
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by najoud View Post
    debian:/home/najd# cat /etc/hosts
    127.0.0.1 localhost debian
    192.168.1.169 telnetteam.telnetgroupe.com telnetteam
    This hosts file is also incorrect.

    Quote Originally Posted by najoud View Post
    what should i do?
    Read the Zimbra Quick Start Installation Guide on the Documentation page
    .
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    najoud is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default

    ok i finish installing zimbra correctly
    the problem now is only on mta service there is a port conflict 25
    how should i do to eliminate this port conflict?

  9. #9
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Shutdown the other MTA that is running on your server

  10. #10
    najoud is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default

    how can i find it ?

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cleanup after many upgrades
    By tobru in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 12-23-2007, 09:21 AM
  2. Replies: 31
    Last Post: 12-15-2007, 09:05 PM
  3. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 11:34 AM
  4. dspam logrotate errors
    By michaeln in forum Users
    Replies: 7
    Last Post: 02-19-2007, 12:45 PM
  5. huge log size
    By rmvg in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 10:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •